Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Anna Ortiz (coord.), Anna Badia, Àngel Cebollada, Enric Mendizàbal, Miguel Solana i Anna Vera: Visions geogràfiques del món. Cerdanyola del Vallès: Universitat Autònoma de Barcelona, 2011 (Col·lecció Materials, 222); 169 p. ISBN 978-84-490-2828-1.   Presentació de la coordinadora : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

El llibre que teniu a les mans és una obra col·lectiva. És el resultat del neguit d’una sèrie de professores i professors de les diferents assignatures de primer curs d’universitat d’introducció a la Geografia Humana per compartir coneixements, experiències i materials i per omplir el buit d’una publicació que servís, tant a alumnes com a professorat, per al seguiment de les nostres assignatures. És, doncs, un llibre amb una vocació d’utilitat, per fer-lo servir. I ara és un bon moment per tirar endavant un projecte d’aquest tipus, ja que ens trobem en el marc de la implantació de nous plans d’estudis on l’assignatura de geografia humana (amb noms diversos) és present en el primer curs de nombroses titulacions.

Pel caràcter i la voluntat esmentats d’aquesta obra, és inútil que cerqueu qui ha escrit què. És el fruit d’un treball en equip on totes i tots hem participat en les diferents parts, discutint intensament què hi cabia i què no, debatent tots els conceptes, suggerint millores i criticant allò que cadascú de nosaltres no veiem clar. Hem fugit volgudament de que cada especialista es responsabilitzés de la «seva part» i que al final féssim una compilació de tots els textos agregant-los un rere l’altre; al contrari, hem volgut que totes les percepcions, preocupacions i maneres d’entendre la geografia humana es reflectissin

 

en cada part del llibre. Per tant, aquest és sobretot el fruit d’un procés de treball col·lectiu, de força hores de reunió, d’avançar pas a pas al llarg de pràcticament un any entre les primaveres del 2010 i la del 2011.

No espereu trobar un manual de geografia humana per seguir fil per randa tot el programa de l’assignatura. El llibre conté materials de suport que han de permetre aclarir dubtes sobre conceptes, aprofundir sobre determinats temes, fer-se una idea dels mètodes de treball i anàlisi en geografia humana a partir d’exemples concrets. La intenció, en definitiva, és facilitar la feina de l’alumnat i del professorat en el seguiment de l’assignatura fent-ne l’ús que es cregui convenient en cada cas.

El llibre s’estructura en nou blocs més una introducció titulada Què és la geografia?.

[Són els següents:
L’ull, la Terra i la cartografia.
Globalització i desenvolupament.
Medi ambient i societat.
Alimentació i desnutrició.
Població i migracions.
Ciutats i territori.
Espais de producció, distribució i consum.
Territori i poder.
Lloc, identitats i cultures. P.A.N.]

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
21 de febrer de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat