Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Artemi Cerdà i Antonio Jordán (a cura de) : Actualitzación en métodos y técnicas para el estudio de los suelos afectados por incendios forestales. València : Universitat de València, 2010 (Càtedra de la Divulgació de la Ciència; Fuegored 2010); 521 p. ISBN: 978-84-370-7887-8.   Presentació abreujada dels curadors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

estudis sobre bioturbació són escassos. No obstant això, comptem amb investigadors de renom internacional en la investigació de les propietats bioquímiques i microbiològiques.

Díaz-Raviña et al. (2010) en el capítol 5.1 revisen l'estat de la qüestió dels mètodes i tècniques, a més dels resultats més rellevants. Així en aquest últim capítol, es descriuen els mètodes d'estudi dels efectes del foc en les propietats bioquímiques i microbiològiques del sòl. Aborden amb detall els procediments metodològics necessaris per a la caracterització de la comunitat microbiana afectada pel foc, incloent la recollida, preparació i conservació de mostres de sòl, el mostreig de sòls, la quantificació del nombre de microorganismes, de la biomassa microbiana, la seva activitat i l'estructura de les poblacions.

 

En l'apartat 6 es revisen les aportacions més significatives d'aquesta publicació a la millora de la investigació científica. També s'apunten els camins que ha de prendre la ciència del sòl i les ciències afins que treballen en zones afectades per incendis forestals per aconseguir conèixer millor els espais forestals afectats per incendis forestals per dissenyar millors estratègies de maneig postincendi. I es ret homenatge als autors que han contribuït a l'avenç de la ciència en els últims anys. La internacionalització del camp d'estudi dels efectes dels incendis forestals sobre els sòls es mostra aquí amb el reconeixement de la contribució d'alguns investigadors forans a la ciència a Espanya, tant per les seves visites, com per la seva col·laboració amb investigadors espanyols en els seus respectius laboratoris i institucions.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
20 de novembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat