Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
AADD (2009): Atles Comarcal de Catalunya: Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i la Selva. Barcelona – Girona : Institut Cartogràfic de Catalunya – Diputació de Girona, 2009; 1 DVD. ISBN 84-393-7047-4.   Notícia de P. Alegre : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

de l’atles del Pla de l’Estany (2002). D’aquest darrer també va tenir cura de la coordinació de l'àmbit de geografia física. Al seu torn, la professora Anna Ribas va redactar els textos relatius als riscos naturals dels atles del Gironès (2008), del Pla de l’Estany (2002 i 2006) i de l’Alt Empordà (2000 i 2006). Ambdós autors, investigadors del Departament de Geografia de la Universitat de Girona., excel·leixen en concisió i claredat en les respectives exposicions sobre temes dels quals són especialistes prou reconeguts.

Dit això, només resta recordar l’autoria de socis i sòcies referida als atles produïts durant la primera etapa del projecte. Carmen Sauer es va encarregar de la coordinació del del Baix Empordà (1998), la Garrotxa (2001) i la Cerdanya, el qual no va ser publicat fins al 2007. Del primer també va redactar la situació i geografia general de la comarca, l’activitat agrària, la pesca marítima i la descripció dels municipis, la darrera part de les quals també va efectuar en el cas del de la Garrotxa.

 

L’apartat de geologia i geomorfologia de l’Atles comarcal de la Cerdanya, amb l’afegit del de riscos naturals, va ser confegit pel professor Antonio Gómez Ortiz, mentre que el de clima de la mateixa comarca i el de la Garrotxa va ser feina de Josep Miquel Raso, ambdós del Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona. I del departament del costat, a la mateixa universitat, el de Geografia Humana, va intervenir el professor Tomàs Vidal amb els textos sobre la població de les comarques de la Cerdanya, el Baix Empordà i la Garrotxa. Finalment, no ens ha passat per alt que l’anàlisi de la xarxa de comunicacions de la Cerdanya va ser efectuada per Jaume Font amb la col·laboració del geògraf de Molló Josep Coma, ambdós del mateix departament universitari de Tomàs Vidal. [Pau Alegre, 1 de juliol de 2010]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
5 de juliol de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat