Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Francesc González Reverté i Josep Oliveras Samitier: Ordenació del territori i sostenibilitat al Camp de Tarragona. Reus: Fundació d’Estudis Socials i Nacionals Josep Recasens i Mercadé, 2003 (núm. 9); 225 pp. Pròleg d’Oriol Nel·lo. ISBN 84-932563-4-X.   Presentació dels autors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

L'estudi, tal com es va demanar per part de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, assenyala els elements que es consideren més importants com a problema o com a condicionadors del futur desenvolupament, així com les accions que a parer dels autors caldria emprendre en relació a les qüestions anteriors. Accions que en molts casos no es concreten a nivell de detall però que indiquen força clarament l'actuació o actuacions posteriors que resoldrien o pal·liarien el problema. En algun cas, sortosament, l'actuació sembla que estigui ja en fase de realització, de la qual cosa els autors es congratulen.

L'estudi es presenta en la mateixa forma d'informe, tal com es va lliurar als patrocinadors el setembre del 2002, amb un mínim de retocs. En aquests moments es disposa d'alguna dada més actualitzada, però com que les conclusions no canvien en absolut, s'ha preferit no retocar-lo, ja que hi havia el risc que la publicació es demorés excessivament.

Els autors volen agrair d'una forma molt especial a la direcció de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona les facilitats donades per a la publicació de l'informe; a l'Oriol Nel·lo per l'encoratjament atorgat a tot el projecte i pel pròleg que acompanya el treball; a la Fundació Josep Recasens i en particular a la Montserrat Duch per l’interès que el treball fos publicat i conegut; al Xavier Culebras per la revisió de

 

la cartografia; a la Maria de la impremta per la feina de transformar en els estrets marges de la col·lecció uns materials presentats en un major format, i finalment un agraïment especial a totes les persones que van ser consultades i que ens assessoraren sobre algun aspecte concret del treball, una llista força llarga i que no reproduïm aquí per por de deixar-nos-en noms, però que fou fonamental per millorar determinats continguts.

Menció a part és la que devem a les autoritats acadèmiques del Rectorat de la URV per la seva obstinació que els professors dediquin tot el seu temps laboral i una bona mica més a la societat que els acull i que aquest tipus de treball pugui formar part del Pacte de Dedicació que compromet el treball de cadascú amb el dels altres membres del col·lectiu universitari.

Per últim, els autors desitgen que aquest treball serveixi per conèixer millor el nostre territori de vida quotidiana, per comprendre i reflexionar sobre les seves problemàtiques i per animar tots els agents socials, els d’ara i els del demà, a millorar l’organització d’aquest espai del Camp de Tarragona i el de les comarques veïnes, un espai integrat a la resta de Catalunya, però un espai i una societat amb autonomia suficient per poder preservar els seus recursos naturals, millorar els materials i desenvolupar el seu capital humà. [Francesc González i Josep Oliveras]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
3 d'abril de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat