Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
[Pau Vila]: La Divisió Territorial de Catalunya. Barcelona: Conselleria d’Economia; Generalitat de Catalunya, 1937, VIII + 116 pp. + índexs. Edició facsímil (Esplugues de Llobregat: Editorial Seix Barral, 1977; ISBN 84-322-9508-6) amb un pròleg de Manuel Ribas i Paraules liminars per a l’Assemblea de la Seu d’Urgell de l’Àmbit VIII del Congrés de Cultura Catalana, per Pau Vila.   Pròleg i paraules liminars (1977)  
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Així, les ciutats de Barcelona, Vic, la Seu d’Urgell, Móra la Nova, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Guíxols i les Borges Blanques han estat testimonis de sengles Assemblees dedicades totes elles a estudiar aspectes monogràfics, mitjançant l’encàrrec de ponències, rebent comunicacions i oferint sempre un marc de discussió ben ample i obert.

Poc després d’haver retut homenatge, a Vic, a la figura i persona de Pau Vila, que hi era present, a la Seu d’Urgell i sota la presidència d’honor de Josep Iglésies –un altre dels autors del projecte de Revisió de 1937–, s’escollí el tema d’estudi centrat en la Divisió Territorial de Catalunya. En tal ocasió els organitzadors reberen el text que segueix, que aquí s’ha posat com a testimoni d’agraïment a tots els qui, representats en la seva persona, treballaren en el contingut original d’aquest volum.

Finalment, cal recordar que l’edició primera que reproduïm es clou amb un Apèndix amb els canvis de noms dels municipis catalans aprovats entre el 1r de gener i el 30 de juny del 1937.

 

Si d’una banda és evident que el tema ha perdut actualitat i certament vigència, per una altra banda, però, sembla que cal atribuir-li un valor documental que en justifica la inclusió, part la conveniència de no mutilar en res el text original.

[Manuel Ribas Piera, Barcelona, abril de 1977]

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
7 de maig de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat