Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sňcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan Tort; Pere Tobaruela : Okorobikó: una biografia de Jordi Sabater Pi. Barcelona: la Magrana, 2003 (National Geographic / Adventure Press); 223 pp. ISBN 84 8264 505 6   Introducció dels autors (fragment) : 
pŕg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 
 

etiquetes i que, en el camí cap a una societat més madura, sabem defugir el prejudici i la tendčncia a la mitificació i a la hipčrbole.

De les múltiples facetes de la vida i de l'aportació de Jordi Sabater Pi, som del parer que la dimensió čtica preval amb claredat sobre totes les altres. N'hi ha prou a fixar-se en els moments més significatius de la seva biografia per adonar-se que, en el seu itinerari vital, hi han comptat ben poc les modes i les conjuntures de cada čpoca. No trobem tampoc indicis per pensar que la frivolitat, el capritx o l'afany de protagonisme hagin estat, en alguna mesura, unes pautes directrius de la seva conducta. Ben al contrari: creiem que el doctor Sabater ha estat una persona que ha actuat sempre d'acord amb la seva voluntat, i sobre la base d'uns principis i unes conviccions prňpies. No és aquest un aspecte secundari del seu perfil; sobretot, si tenim en compte que ha estat una persona feta a si mateixa, en unes condicions moltes vegades adverses, i que no ha tingut un ple reconeixement professional i social fins a la darrera etapa de la seva vida.
[Joan Tort, Pere Tobaruela]

 

 
  l'ŕmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
27 de setembre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat