Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Lluís Mallart : La dinàmica agrària als microstats africans. Apunts per a una reflexió microgeogràfica.. Vilassar de Mar: Oikos-Tau, 1995 (Col. Transfrontera, 1; treballs de recerca de la Societat Antropogeogràfica a Barcelona; Centre d'Estudis Transfronterers); 79 pp. ISBN 84-281-0844-7   Introducció de l'autor  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Indirectament, també, aquest treball vol fer entendre que qualsevol punt geogràfic dels nostres atles, aquell punt concret d'una pàgina qualsevol, on els nostres ulls han dirigit la mirada, aquell punt, amaga dins seu un enorme volum d'informació, producte de l'ésser humà i que, probablement, si ens endinsem en ell, ens espera una nova lliçó de geografia humana. Si enfront d'aquest fet som capaços d'ésser sensibles, estarem en condicions d'endinsar-nos en la complexitat dels petits espais. Serem capaços de deduir, a través de múltiples metodologies, l'important paper que desenvolupen les persones per millorar el seu entorn.

 

La vertebració d'aquest treball gira a l'entorn d'aspectes relacionats amb el sector primari, però incidint majoritàriament en les activitats agràries; un subsector, aquest, que necessita d'uns mínims territorials per al seu desenvolupament. Però cal tenir present que la petitesa dels estats, objecte d'estudi, tant territorialment com poblacional, és un factor de primer ordre. Així, doncs, oferir un treball que conjumini els dos aspectes: dimensió estatal reduïda - desenvolupament sector primari ens pot fer comprendre millor la importància de la planificació i gestió del territori de petita dimensió.

Lluís Mallart

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
26 de maig de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat