Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Salvador Anton: Diferenciació i reestructuració de l'espai turístic. Processos i tendències al litoral de Tarragona.. Tarragona: Edicions El Mèdol, 1997 (Col. El Mèdol - Fòrum, 16); 301 pp. + colofó; pròleg de Josep Oliveras. ISBN: 84-89936-02-1   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Per a més detall del resultat de la recerca vegeu el mapa núm. 6 [p. 160]: diferenciació tipològica dels municipis litorals de Tarragona segons la seva estructura productiva i especialització relativa en el qual es presenta la distribució geogràfica de les quatre categories de municipis identificades: tradicional i pesquer, industrial, immobiliari-turístic, i turístic. En la darrera tipologia, la plenament turística, Anton només hi classifica el municipi de Salou, segregat de Vila-seca el 1989. Li dedica la tercera part del llibre (desenvolupament i reestructuració de Salou) en dos capítols: el desenvolupament de la ciutat turística i la reestructuració de l'espai turístic.

 

En conclusió, "...ha interessat particularment observar com, a partir de la retòrica del lleure, el turisme ha convertit l'espai litoral de Tarragona en un mecanisme per a l'acumulació de capital, en un instrument per a l'apropiació de riquesa i en una eina per a l'extracció de plusvalor del treball que s'ha anat adaptant a diferents fases i cicles. Complementàriament, s'ha observat que aquest procés s'ha realitzat, en la majoria de les ocasions, menystenint els valors estètics, paisatgístics, històrics i culturals que subjauen en la valoració de l'espai litoral de Tarragona com a espai susceptible d'aprofitament turístic" [283].

Pau Alegre

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de maig de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat