Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Jordi Domingo i Lluís Mallart (a cura de) : A l'entorn de la frontera. Vilassar de Mar: Oikos-Tau, 1997 (Col. Transfrontera, 3); 158 pp. ISBN 84-281-0896-X   Notícia de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Per acabar, Jordi Ferrer i Anna Mompart relaten els enfrontaments fronterers entre l'Equador i Perú en relació amb Els confins amazònics de l'Oriente equatorià [pp. 127-158]. És una narració estructurada de manera cronològica, des de les acaballes de la dominació hispànica i fins a 1995. Aquesta aportació us servirà per entendre el darrer enfrontament entre els dos estats esdevingut el gener de 1995. Les estossinades a la Serralada del Còndor d'aquell mes i any només van ser el darrer dels episodis bèl·lics desfermats en cent cinquanta anys. Fent valer el seu major pes demogràfic, Perú s'ha emparat, pas a pas, de gran part del territori equatorià a l'Amazònia. La munió de condicionaments ètnics, comercials, de recursos naturals, etc., que han motivat l'expansió són exposats amb un ordenament modèlic i una documentació adient i suficient.

Pau Alegre

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
5 de maig de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat