Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Marc-Aureli Vila : Aportació a la terminologia geogràfica catalana. Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 1998; 236 pàgs. + colofó; pròleg de Joan Vilà i Valentí;
ISBN 34-7283-400-X
  Fragments del pròleg  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

[...]

Abans ja insinuàvem que ara queda en mans dels geògrafs catalans, com un repte, anar culminant el contingut d'aquest llibre, cada vegada amb més amplitud, profunditat i rigor, cercant els nous termes i les noves accepcions que el desenvolupament de tota ciència comporta. D'aquesta manera, el treball, acabat, és ja un notable resultat del passat i del present, disposat a rebre noves embranzides, de cara a un futur que albirem com a extraodinàriament divers i canviant.

Joan Vilà i Valentí

Vicepresident
Secció de Filosofia i Ciències Socials
Institut d'Estudis Catalans

 

terra vegetal f. Capa superior d'un sòl ric en humus. Els sòls que rodegen Santa Coloma de Farners (Selva) presenten escassa terra vegetal.

epiclàstic / epiclàstica adj. Dit del material sedimentari format per l'acció dels agents exteriors de l'escorça terreste. Les roques epiclàstiques poden ésser atmoclàstiques, hidroclàstiques i bioclàstiques.

raig verd m. Il·luminació de tonalitat verda, observable per breus moments i en rares ocasions, que es produeix a mar obert en el moment de desaparèixer el Sol a l'horitzó. Ens fou possible observar el raig verd en ple Atlàntíc un dia del mes de maig de 1939.

mostres de les entrades

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
14 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat