Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

   

 

 

 

Vicenç Biete para atenció al parlament d'Enric Bertran en el transcurs de l'acte d'inauguració de la plaça Lluís Casassas de Barcelona

 

Notícies de l’Assemblea General de socis i sòcies (15 de juny de 2010)

COMIATS A LA JUNTA DE GOVERN DE LA SOCIETAT

Enguany s’acomiaden tres membres històrics de la Junta de Govern: Enric Mendizàbal Riera, vicepresident; Montserrat Cuxart Tremps, tresorera; i Vicenç Biete Farré, vocal quart. El primer presentà la dimissió el darrer octubre per raons personals, que no es féu efectiva fins el mes passat, a petició del president. Els altres dos pleguen en haver exhaurit els tres mandats consecutius establerts com a temps màxim d’exercici d’un càrrec (art. 7è), arran la renovació dels estatuts feta en 2003.

El president, Francesc Nadal, tingué per a tots tres sinceres paraules d’agraïment: d’Enric Mendizàbal, en destacà la feina d’editor, i a la pràctica de director, de la revista Treballs de la SCG, durant prop de vint anys; de Montserrat Cuxart, en ressaltà la diligència i eficàcia en el càrrec de tresorera, durant el mateix temps; i de Vicenç Biete, ara vocal, però de 1991 a 2000 president, en posà de relleu la dedicació posterior a l’edició de llibres de la Societat. A tots plegats els donà les gràcies i els exhortà a continuar treballant per a la SCG.

COMIAT DEL VICEPRESIDENT ENRIC MENDIZÀBAL

El vicepresident cessant, Enric Mendizàbal Riera, agraí l’honor que per a ell havia representat pertànyer durant vint-i-cinc anys a la Junta de Govern, donà les gràcies a tots els presidents i altres membres d’aquesta junta per haver-hi compartit feines i il·lusions, palesà que si hom el podia considerar un intel·lectual era gràcies a la Societat Catalana de Geografia i encara que li sabia greu haver de plegar, ho feia amb la confiança que el càrrec de vicepresident anava a parar a bones mans.

JESÚS BURGUEÑO, VICEPRESIDENT INTERÍ

Arran fer-se efectiva la dimissió del vicepresident Enric Mendizàbal, la Junta de Govern de la Societat Catalana, en observança de l’article setzè del reglament intern, acordà per unanimitat proveir interinament el càrrec de vicepresident fins l’exhauriment de l’actual mandat (juny 2011) i nomenà per ocupar-lo Jesús Burgueño Rivero, designació que s’havia de sotmetre a la ratificació de l’assemblea.

RENOVACIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN DE LA SOCIETAT

Un cop feta la votació i comptabilitzats els vots per correu, restà proclamada l’única candidatura presentada, amb els següents resultats. Albert Pèlachs Mañosa, tresorer (55 vots); Rafael Giménez Capdevila, vocal tercer (60 vots); i Roser Serra Coma, vocal quarta (58 vots). Així mateix. el vicepresident interí, Jesús Burgueño Rivero, fou ratificat en el càrrec amb 60 vots.

REPRESENTANTS INSTITUCIONALS DE LA SOCIETAT

Francesc Nadal Piqué, com a president de la Societat Catalana de Geografia, participa regularment en les reunions de la Secció de Filosofia i Ciències Socials i en el plenari de l’Institut d’Estudis Catalans. També representa l’àrea d’humanitats a la comissió de publicacions de l’IEC.

Antoni Luna Garcia ha estat el representant institucional de la Societat Catalana de Geografia al Comitè Espanyol de la Unió Geogràfica Internacional i a les Terceres Jornades de Revistes Científiques, celebrades a l’IEC.

Mireia Baylina Ferré representà la Societat a la reunió de Londres de l’EUGEO, associació de societats de Geografia, associacions de geògrafs i altres organitzacions representatives dels geògrafs i de la ciència geogràfica als països de la Unió Europea.

MEMBRES DE LA SOCIETAT CATALANA DE GEOGRAFIA

En acabar el curs 2009-10, el nombre de membres de la SCG és de 416, dels quals 16 són honoraris i 400 són numeraris.

Teniu la Memòria del curs 2009-10 a la vostra disposició.

 

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de juny de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat