Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
     
 

 

D’entre les actuacions efectuades i els temes tractats en els transcurs de la darrera Assemblea General Ordinària de la Societat Catalana de Geografia corresponent al curs 2008-2009, celebrada el dia 18 de juny de 2009, remarquem els següents:

Francesc Nadal, reelegit president de la Societat

La candidatura encapçalada per l’actual president de la Societat, Francesc Nadal, fou elegida per a ocupar, durant els tres propers exercicis, els càrrecs de la junta de govern que cessaven reglamentàriament enguany. El resultat de la votació fou: 31 vots per a Francesc Nadal Piqué, com a president; 30 vots per a Antoni Luna Garcia, com a vocal primer; i 31 vots per a Mireia Baylina Ferré, com a vocal segona. Es van comptabilitzar 7 vots en blanc i 11 de nuls.

João Carlos Garcia, nou membre honorari de la Societat

L’assemblea aprovà per unanimitat la proposta de la junta de govern de nomenar Membre Honorari de la Societat el doctor João Carlos dos Santos Garcia, professor de geografia de la Universidade do Porto. El president de la SCG, Francesc Nadal, fou qui s’encarregà de glossar els mèrits del professor portuguès, tot establint-ne dues línies bàsiques: un currículum científic incontestable com a geògraf i el seu pregon interès per la geografia de Catalunya i la nostra institució, palès en la seves sovintejades participacions en les activitats de la Societat, entre les quals destacà la seva presència com a orador a la tribuna de l’IEC, la seva pertinença al consell editor de Treballs de la SCG i el seu paper com a organitzador i director del viatge realitzat a les illes Açores, la Setmana Santa d’enguany.

Distinció a la Societat: la medalla de Povoãçao

El Concelho de Povoação (http://www.cm-povoacao.pt/), vila de l’illa de São Miguel, va obsequiar la Societat Catalana de Geografia amb aquesta medalla que reprodueix l’escut de la població. El lliurament va ser fet per l’alcalde d’aquest municipi portuguès, Dr. Mota Amaral, al president de la Societat, Francesc Nadal, la Setmana Santa d’enguany, durant el viatge realitzat a les illes Açores.

Representants institucionals de la Societat

Francesc Nadal Piqué, com a president de la Societat Catalana de Geografia, participa regularment en les reunions de la Secció de Filosofia i Ciències Socials i en el plenari de l’Institut d’Estudis Catalans.
Joan Tort i Donada, delegat pel president Francesc Nadal, ha representat institucionalment la Societat Catalana de Geografia al Consell Assessor de l’Observatori del Paisatge de Catalunya.
Antoni Luna Garcia ha estat el representant institucional de la Societat Catalana de Geografia al Comitè Espanyol de la Unió Geogràfica Internacional i a les Segones Jornades de Revistes Científiques, celebrades a l’IEC el gener de 2009.
El professor Joan Vilà-Valentí, delegat de l’IEC a la junta de govern, representà la SCG en l’ofrena floral que l’IEC féu al monument de Rafael Casanova en ocasió de la Diada Nacional de l’11 de Setembre de 2008.
Enric Mendizàbal Riera, representa la Societat Catalana de Geografia en el jurat encarregat de concedir una beca per a l’estada d’un geomorfòleg a The Nordic Artists Center de Dale (Noruega), oferta pel Centre d’Art i Natura de Farrera (Pallars Sobirà).

Membres de la SCG

En acabar el curs 2008-09, el nombre de membres de la SCG és de 425, dels quals 15 són honoraris i 410 són numeraris.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de juny de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat