Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
     
    El 13 de febrer de 2009 morí el Sr. Antoni Farrés i Sabater, bon amic de la Societat Catalana de Geografia i diverses vegades ponent a la nostra tribuna. La Junta de Govern de la Societat Catalana de Geografia s’afegeix al dol i en guardarà la deguda memòria.
     
 

Antoni Farrés al despatx de l'alcaldia de l'ajuntament de Sabadell, durant l'entrevista mantinguda amb Joan Tort i Pere Tobaruela el mes de febrer de 1998; fotografia de J. Tort.

 

Sembla que Sabadell, històricament, ha estat una ciutat amb una afinitat particular per a l'estudi del territori. Dos geògrafs eminents del nostre segle, Pau Vila i Lluís Casassas, eren precisament fills d'aquí...

Alguna cosa deu haver-hi, ara que ho dieu. Deu ser allò que la terra marca... O potser és que deu ser veritat la dita popular: "Com el Vallès no hi ha res"... El cert és que tant un personatge com l’altre han contribuït amb les seves idees a una visió més imparcial, més equilibrada, i alhora incisiva, del territori de Catalunya. De fet són unes persones, tant l’un com l’altre, capaces de transcendir l’àmbit purament local; sense desarrelar-se, però. Aquest penso que és el seu mèrit veritable.

Així començava l'entrevista mantinguda per Joan Tort i Pere Tobaruela amb Antoni Farrés el febrer de 1998, publicada a Revista de Catalunya (135; 1998) i, un any més tard, a L'home i el territori. Vint converses geogràfiques (pp. 83-91), llibre el qual va comptar amb la col·laboració d'aquesta Societat.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de febrer de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat