Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Francisco López Palomeque i Gemma Cànoves Valiente (curadors); Asunción Blanco- Romero i Anna Torres Delgado (coord.) : Turismo y territorio. Innovación, renovación y desafíos. València: Tirant Humanidades, 2014 (Col. Crònica); 735 p. + CD. ISBN 978-84-16062-16-4.   Presentació dels curadors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Per a ordenar i formalitzar les respostes a les preguntes explícites i implícites de l'argumentari precedent, els organitzadors van proposar tres ponències amb la finalitat de debatre les aportacions científiques recents sobre aspectes diversos associats amb el lema del col·loqui, L'activitat científica es va desenvolupar d'acord amb les previsions del programa, amb l'exposició de les ponències i la lectura de les comunicacions. La conferencia inaugural va ser pronunciada pel Dr. Douglas Pearce (Victoria University of Wellington) amb el títol "Turismo y territorio: dinámicas y perspectivas a nivel internacional". La primera ponència, a càrrec del Dr. Enrique Navarro Jurado (Universidad de Málaga), versà sobre "Destinos turísticos: entre renovación e invención". La Dra. María García Hernández (Universidad Complutense de Madrid) va ser la responsable de la segona ponència sobre "Nuevos lugares y nuevos productos turísticos", i el Dr. Jorge Olcina Cantos (Universitat d'Alacant) de la tercera, en referència a "El reto del turismo ante el cambio climático". Durant els dos primers dies es van efectuar, així mateix, sessions paral·leles esmerçades a la lectura de les comunicacions de les respectives ponències, i una sessió de la presentació dels pòsters vinculats a cadascuna de les ponències.

 

El programa també incloïa una taula rodona sobre un tema d'actualitat i d'interès permanent: "La gestión pública del turismo. Pasado, presente y futuro". La taula rodona va ser moderada per la Dra. Dolores Sanchez Aguilera i va comptar amb les intervencions de la Sra. María Abellanet Meya (Directora general i consellera delegada del Grupo CETT), el Dr. Miguel Ángel Troitiño Vinuesa (Universidad Complutense de Madrid) i el Sr. Joan Carles Vilalta Serrano (Historiador; Director General de Turisme, 2007-2010, Generalitat de Catalunya). Així mateix, i d'acord amb la programació, s'efectuaren sortides de camp, orientades com a visites tècniques. D'una banda, a la ciutat de Barcelona, la visita al Temple Expiatori de la Sagrada Família, dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí. El darrer dia del col·loqui s'esmerçà en la visita a Món Sant Benet (Bages) i a Lloret de Mar (la Selva, Costa Brava), dos exemples punters d'experiències de destinacions turístiques i de destinacions en reconversió turística, respectivament.

El desenvolupament del col·loqui, el qual gaudí d'un notable ressò de convocatòria, va permetre assolir els objectius fixats de bell antuvi, aprofundint en la seva funció com a mitjà de difusió i fòrum de transferència de

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
13 de juny de 2016
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat