Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Janice Monk i M. Dolors Garcia (a cura de) : Women of the European Union. The politics of work and daily life. Londres: Routledge, 1996; 288 p. ISBN 0415118808.   Ressenya de P. Alegre : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

 

 

K. Simonsen repassa els canvis en el nivell de vida de les dones i les seves famílies en un barri de treballadors de Copenhague al llarg de cinquanta anys. L’autora destaca la permanència de determinats valors de la família i de la dona, els quals impedeixen o limiten l’accés de la dona al món laboral, malgrat els canvis de context social i econòmic i de les polítiques correctores del govern.

El penúltim capítol el signen M.D. Garcia Ramon i J. Cruz. Hi estudien l’impacte en la vida quotidiana de les polítiques laborals derivades del subsidi agrari a Andalusia. Les autores destaquen que malgrat haver fet més visible el treball de les dones a la regió, els programes d’ajuda es limiten a l’ocupació en treballs no gaire qualificats i poc valorats per la societat. I per acabar, A. Sabaté considera els processos d’internacionalització i globalització de l’economia en la mida que modifica la vida quotidiana de la dona en l’àmbit local. Ho exemplifica amb dades sobre integració laboral de les dones a diversos llocs d’Espanya, caracteritzats per la ruralitat persistent i el pes del sector informal o d’economia submergida a la indústria i als serveis, factors que engreixen el treball temporal i poc qualificat, la subcontractació, o, senzillament, la contractació il·legal.

Tot plegat dóna lloc a una obra ben arrodonida i endreçada, la qual haurà esta la llavor de noves aportacions teòriques i aplicades a la geografia del gènere. [Pau Alegre; febrer 2013]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de febrer de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat