Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Margarida Castañer: El planejament territorial a Catalunya a inici del segle XXI. Una nova interpretació i projecció del país. Barcelona: Societat Catalana d’Ordenació del Territori, 2012; 206 p + 4 mapes s.n.; ISBN 978-84-9965-121-7.   Presentació de la curadora : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

  • S’ha de treballar amb la multiplicitat d’agents implicats en un territori i, partint d’aquesta mateixa complexitat, intentar aconseguir la seva complicitat i compromís amb les accions. La lentitud d’aquests processos, lluny dels terminis i els calendaris electorals, s’ha de convertir en un valor afegit a llarg termini que influirà en la solidesa del projecte.
  • Considerant que, a partir del 2008, vivim en un context de crisi immobiliària i de desacceleració econòmica de molts altres sectors, caldrà vetllar per la fermesa i l’eficàcia del planejament territorial i supramunicipal davant les apostes localistes, amb previsibles repercussions a curt termini però faltades d’estratègia en l’horitzó mitjà i llarg. Per això, els plans han de ser suficientment flexibles per poder donar respostes útils davant de situacions imprevistes, de crisi i de canvi, però la seva ferma vinculació amb l’estructura del territori, amb la seva història i amb les seva capacitat de càrrega, han de marcar clarament les alternatives i les tendències a adoptar.

  •  

    Amb la certesa de que el planejament supramunicipal ha estat un instrument que ens ha permès una interpretació i una projecció renovades del país i amb la idea que és una eina de futur i que és necessària una reflexió contínua sobre la seva viabilitat ens hem plantejat aquesta publicació.

    Hem estructurat el llibre en un conjunt d’articles (*) que volen aprofundir en el coneixement del que ha suposat aquesta darrera dècada de planificació territorial i urbanística. Al mateix temps, s’ha volgut deixar clar en quin context històric, econòmic, social i polític s’ha fet aquesta planificació i s’ha volgut aprofundir en la metodologia i els instruments emprats i amb les tensions que ha generat aquesta planificació.
     


    * En tenen cura: Joan Vicente, Oriol Nel·lo, Albert Cortina, Juli Esteban, Manuel Benabent, Néstor Cabañas, Moisès Jordi i Montserrat Mercadé.

     

     
      l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
     
      Pàgina publicada el
    14 d'agost de 2012
     
    pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
    Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
    Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
        Societat Catalana de Geografia
    Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
    Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
    scg@iec.cat