Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Lluís Casassas i Simó: El Lluçanès. Evolució entre 1950 i 1970. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana - Rafael Dalmau, 1975; 208 p. ISBN 84-232-0330-1.   Resum de l'autor : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

Segurament, l'única solució del problema comarcal a Catalunya radicaria en l'edificació de ciutats grans (es pot imaginar l'existència de ciutats a la ratlla dels cent mil habitants?), d'àmbit supracomarcal, que englobessin en el seu territori algunes comarques. Idea que al fi i al cap ja havia fet seva la Ponència de la Divisió Comarcal quan entre la comarca i tot el conjunt del territori català havia proposat la formació de les regions o departaments.

* * *

 

Per a la realització d'aquestes ciutats hi ha molts obstacles a abatre. La rutina i els interessos creats. El poder de tots aquells a qui convé l'amuntegament de les poblacions en ciutats inhòspites i deshumanitzadores. Els residus de pairalisme i de forces conservadores encastellades en les regions rurals. La incomprensió congènita o fomentada, de molts cervells, pitjor que malèvols, habituats.

Però si la Geografia ha de ser una ciència útil a l'alliberament de l'home i ha de contribuir a la creació d'un món on vagin desapareixent la iniquitat i la mesquineria, amb els seus estudis i previsions ha d'ajudar a abatre tots aquests obstacles.

Que, també, pot haver estat un dels mòbils que han dirigit la realització d'aquesta obra. [Lluís Casassas]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
30 de desembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat