Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
J. M. García Ferrer i Martí Rom: Marta Pessarrodona. Barcelona: Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, 2006 (Cine Club Enginyers. Any 25); 144 pp. ISBN 84-88167-92-X.   Presentació dels autors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Addenda

Quan estàvem acabant aquest llibre, ens ha colpit la mort de Joaquim Romaguera (6 de setembre de 2006). D'ell vam heretar aquest Cineclub Associació d'Enginyers radicat al Col·legi / Associació d'Enginyers, a la Via Laietana, on encara fem les sessions de presentació dels nostres llibre i vídeo.

Enginyer com nosaltres, va ser qui portà el Cineclub de l'Escola d'Enginyers del 1966 al 1969, i a continuació (del 1969 al 1981) el que ara acull el nostre projecte, el Cineclub Associació d'Enginyers. Durant molts anys haureu llegit les seves crítiques o cròniques cinematogràfiques a diaris i revistes. Ha publicat llibres importants, com, per exemple, el Diccionari del cinema a Catalunya (2005).

 

Havia començat sent una "rata de cineclub", per passar més tard a ser-ho també "de biblioteca". Cercava sempre noves informacions, coneixia una munió de dades sobre el nostre cinema. No s'enlluernava per noms il·lustres, però en canvi podia lliurar-se a fons a recerques sobre el cinema marginal, amateur...

Era un independent, no congeniava amb les capelletes que dominen l'entorn de la crítica (de la cultura) cinematogràfica.

Ha estat el company fidel d'aquests vint-i-cinc anys. No deu haver faltat a cap de les nostres sessions, i ens esperonava proposant nous personatges.

Gràcies per tot, amic.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
3 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat