Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
J. M. García Ferrer i Martí Rom: Marta Pessarrodona. Barcelona: Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, 2006 (Cine Club Enginyers. Any 25); 144 pp. ISBN 84-88167-92-X.   Presentació dels autors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Suposem que sabeu que, a més del llibre, fem sempre un vídeo sobre el personatge, que és una visió complementària a la del llibre. En els vídeos volem remarcar la presència en una primera fase dels dos companys dels temps de la Central del Curt (distribuïdora alternativa cinematogràfica, 1974-1982): Llorenç Soler i Joan Martí Valls i, en els darrers anys, la de Raül Fabregat i Simó Andreu.

Han col laborat sortint als vídeos, fent intervencions sobre els personatges, entre d'altres, Lluís Claret (al de Joan Guinjoan, núm. 16), José Luis Guerín, Maite Kirch, Esteve Riambau i Llorenç Soler (al de Joaquin Jordá, núm. 20), Rafael Miret (al d'Antoni Padrós, núm. 23) i Jaume Josa (al de Joan Gardy Artigas, núm. 24).

La suma de llibre i vídeo ens ha permès d'alguna manera inventariar moltes de les persones que han treballat en el camp cultural a Catalunya en les darreres dècades i, evidentment, explicar el conjunt de les seves respectives actuacions i obres.

 

Dissortadament n'hi ha uns quants dels "nostres" personatges que ja no hi són. El Raúl Ruiz ja havia mort (18 d'agost de 1987) quan vam dedicar-1i aquell llibre i el vídeo. Els altres desapareguts són Francesc Català-Roca (5 de març de 1998), Josep Maria Carandell (13 d'agost de 2003), Joan Perucho (28 d'octubre de 2003), Miquel Porter Moix (19 de novembre de 2004) i Joaquin Jordá (24 de juny de 2006).

Ara, aquest any, hem estat treballant amb la Marta Pessarrodona. No ha estat cap decisió motivada exactament per l'acumulació de circumstàncies que s'han donat, però ens agrada que es pugui veure així. La vàrem trobar per primer cop quan va col·laborar en un text sobre Leopoldo Pomés (any 13) i, a més, vam publicar la seva famosa fotografia. Després li vam tornar a demanar un text per als llibres de Ricard Salvat (any 17) i Antoni Padrós (any 23). És qui ha col·laborat en més llibres. Evidentment també ha vingut sovint a les nostres sessions de presentació. Ara aquests tres (Leopoldo Pomés, Ricard Salvat i Antoni Padrós) també intervenen en el llibre sobre Marta Pessarrodona. Els hi correspon i ens agrada.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
3 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat