Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Antonio Gómez Ortiz i Augusto Pérez Alberti (a cura de): Las huellas glaciares de las montañas españolas. Santiago de Compostela: Universidade de Santiago de Compostela, 1998. ISBN 84-8121-669-0.   De la presentació dels curadors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

Estem convençuts que s’han atès a bastament els objectius que ens vàrem proposar. Si més no, és en aquesta línia, amb il·lusió i eficàcia, com han treballat els autors que participen en aquest llibre. Tots són especialistes en temes de glacialisme i darrera seu tenen una estela molt lluïda d’una bona colla de publicacions. Són, a més a més, coneixedors solvents de l’àmbit d’estudi que en cada cas presenten, la qual cosa, i de tot plegat, és garantia de la qualitat i el rigor científic dels seus resultats.

El llibre es composa de dotze capítols el quals, en el seu conjunt, cobreixen les principals muntanyes espanyoles que durant el Pleistocè varen ser afectades per la morfodinàmica de les glaceres. Som conscients que el mirament dispensat a cadascuna és desigual. Però el desequilibri inherent perd significació si ens adonem que la finalitat principal d’aquesta obra és la de mostrar els darrers assoliments científics sobre morfologia glacial, de forma independent d’on sigui localitzada geogràficament. Aquesta és la raó, al capdavall, que hi hagi més capítols esmerçat a unes muntanyes que a altres.

 

Els curadors volen expressar els seu agraïment a tots els autors pels treballs publicats aquí, i en particular, per l’esforç que els ha suposat la seva contribució. També desitgen manifestar la seva gratitud a la Universitat de Santiago i, més concretament, al seu Servei de Publicacions i Intercanvi Científic. Sense els seu recolzament decisiu, aquesta obra no hauria arribat a bon port. [De la presentació dels curadors; versió catalana de P. Alegre (2005)]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
5 de març de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat