Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Pau Vila: Resum de geografia de Catalunya. Barcelona, Societat Catalana de Geografia, 2003; 390 pp. Introducció de Joan Tort. ISBN 84-7283-705-X.   Pròleg dels editors : 
pàg.    1  ·  2 
 

Val la pena subratllar, també, que els nou volums originaris del Resum de geografia de Catalunya van ser publicats dins la “Col•lecció Popular” d’Editorial Barcino. Una col•lecció que en aquella època era l’equivalent a una veritable “biblioteca de butxaca”, orientada a posar a l’abast d’un públic el més ampli possible obres rellevants de la cultura, tant catalana com universal. Tot repassant la llarga llista dels títols de la col•lecció apareixen obres de Pompeu Fabra, Ferran Soldevila, Carles Riba, Gonçal de Reparaz o Rovira i Virgili, al costat de literatura clàssica medieval i moderna, obres històriques de referència, literatura de viatges, etc. La ubicació dels nou fascicles del Resum en aquesta sèrie és, en darrera instància, una altra mostra de l’inequívoc enquadrament de la geografia de Pau Vila en una tessitura de màxima divulgació i popularització del saber geogràfic –sense, per aquest motiu, renunciar a la més mínima pèrdua de rigor o de qualitat.

 

La present edició ha anat a cura de Vicenç Biete, que ha vetllat per l’adequació, en la mesura que ha estat possible, de tots els aspectes formals de l’obra. I és precedida d’un estudi introductori, a càrrec de Joan Tort, on s’avalua la significació del Resum en el marc de la concepció global que Pau Vila va tenir de la geografia.

Junta de Govern de la Societat Catalana de Geografia

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
8 de febrer de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat