Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan Vilagrasa i Ibarz (a cura de): Ciutat i Universitat a Lleida. Lleida: Universitat de Lleida i Ajuntament de Lleida, 2001; pròlegs d’Antoni Siurana i de Jaume Porta; 209 pp. ISBN 84-8409-125-2.   Introducció i conclusions del curador  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

9. L'efecte multiplicador que generen producció, renda i salaris (8.040,5 milions) sobre la ciutat és elevat: l.898 milions sobre la producció, 7.675 milions sobre la renda, 3.913 milions sobre els ingressos salarials, i 1.288 llocs de treball.

10. El sector serveis és e1 principal receptor dels anteriors impactes, molt per sobre d'altres sectors, com la indústria.

11. L'output que genera la Universitat és escassament adquirit en el mercat per part de les empreses com a input. Malgrat això, les empreses es beneficien del més alt nivell de qualificació i formació de la força de treball, que contribueix a incrementar el seu nivell de productivitat.

12. La presencia de la UdL ha facilitat la consolidació de 4 la ciutat com a zona de serveis. En aquest sentit, la universitat ha estat un dels motors de desenvolupament del sector terciari a la zona, que destaca com un dels més expansius durant l'última dècada i que aporta un 59,2 del VAB total de la ciutat.

 

13. Lleida té un campus urbà dispers, producte de la historia, de l'atzar i del joc d'interessos dels diversos agents locals. Al llarg de la seva implantació, de més de trenta anys, ha acabat definint un espai urbà molt clar, que s'ha anomenat "eix universitari" i que abasta des del campus d'Agrònoms al nord-oest fins al nou campus de Cappont al sud-est de la ciutat (creuant els campus de Ciències de la Salut i el del Rectorat).

14. El balanç de la implantació dels campus és netament positiu encara que considerem que no constitueix encara un model "acabat". La pervivència del model ha de realitzar-se a partir d'una 1ectura més profunda de 1'encaix entre funció universitària, campus i estructura urbana. Per fer-ho caldria aprofundir en alguns dels temes apuntats: centralitats urbanes, relacions amb el sistema d'equipaments, xarxes de connexió amb l'entorn urbà, definició dels espais de la cultura i dels de la innovació tecnològica.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
1 de gener de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat