Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Enric Bartrina, Enric Bertran i Jordi Tasies: 50 anys de Fira Sant Isidre: Solsona 1953-2002. Solsona: Consell Comarcal del Solsonès, 2003; 255 pp.; presentacions de Joan Serra i Caball, Ramon Llumà i Guitart i Joan Caelles i Riera. ISBN n/c.   Notícia de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Finalment, Jordi Tàsies rememora l'ambient firal solsoní de començament dels anys cinquanta del darrer segle en l'article "50 anys de Fira : recordant el passat: 1953" [63-84]. De les quinze fires tradicionals, com quinze branques eixides del tronc comercial comarcal, algunes ja s'havien corsecat. De les altres..., en el millor dels casos se'n podia dir que anaven fent la viu-viu. El diagnòstic era evident: no hi havia prou saba per a tant brancatge. Calia una podada a fons. I a fe de Déu que ho va ser. Per raons d'oportunitat de la data de celebració, més que res, només salvaren la de Sant Isidre del quinze de maig. Els cinquanta anys d'èxit reiterat han demostrat l'encert de l'operació. Per molts anys!

[pau alegre, la Mercè de 2003]

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
27 de setembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat