Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan-Eugeni Sánchez : Geografía política. Madrid: Síntesis, 1992 (Col. Espacios y Sociedades; Serie General, 23); 224 pp. ISBN 84-297-5050-9.   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

La segona part de la capitulació darrera, en canvi, ve a ser una introducció als temes dels quals ha sovintejat el tractament al llarg dels deu anys que s'han escolat des de la publicació d'aquest assaig sobre geografia política. Així, per raó de l'amplitud de mires de la geografia política contemplada per Joan-Eugeni Sánchez, conceptuada com a la territorialització dels mecanismes de poder en la societat i de la justificació de l'apropiació de l'excedent en l'espai, també cobreix l'estudi de l'activitat econòmica: de la divisió internacional del treball i de la producció; de les empreses multinacionals i del procés d'internacionalització; de l'imperialisme i les empreses multinacionals; de la distribució de l'excedent i de l'acumulació a l'escala mundial; del desenvolupament del subdesenvolupament; de l'asimetria de les relacions d'intercanvi. Poderosos corrents del pensament territorial contemporani els cabdals dels quals conflueixen en el junyent de l'intercanvi desigual.

 

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
22 de setembre de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat