Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan Tort i Pere Tobaruela: L'home i el territori: vint converses geogràfiques. Barcelona: Rafael Dalmau Editor, 1999 (Col·lecció Camí Ral, 14); 236 pàgs. + índex; ISBN 84-232-0607-6   De la introducció dels autors  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

Dins aquest mateix grup d'especialistes ens sembla adequat situar la trajectòria de Ramon Amigó, persona de formació autodidacta però que ha assolit un gran reconeixement en el camp de l'onomàstica. Com a tercer grup, podríem parlar dels escriptors, representats per dues persones que, en l'àmbit de la literatura catalana, han desenvolupat una obra amb un component geogràfic molt destacat: Josep M. Espinàs i Josep Vallverdú. A continuació podríem esmentar un altre grup de dues persones, els alcaldes; com a representants de dues col·lectivitats contraposades, a priori, des de la perspectiva territorial – una ciutat important i un petit nucli rural –, ens ha semblat interessant de recollir els punts de vista d'Antoni Farrés, fins fa poc alcalde de Sabadell, i de Ramon Clotet, alcalde de Navès. Finalment el cinquè grup, que podríem identificar com el dels «personatges diversos», ens serveix per incloure peripècies vitals tan variades com les

 

de Josep M. Arias (metge i viatger), Vicenç Biete (estudiós de temes locals i president de la Societat Catalana dc Geografia), Anna Borbonet (filòloga i excursionista), d’Ernest Costa (fotògraf), Bru Rovira (reporter de premsa) i Josep Porter (bibliògraf i especialista en Cristòfor Colom).

Un grup «sui generis», en definitiva, que per si mateix ja ens posa de manifest que les maneres d'aproximar-se al territori poden ser múltiples i canviants, diversíssimes i en qualsevol cas enriquidores i dignes de ser donades a conèixer.

Joan Tort
Pere Tobaruela

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
1 d'octubre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat