Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Montserrat Galera i Anna Maria Casassas: Els mapes del territori de Catalunya durant dos-cents anys, 1600-1800. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2001; 208 pàgs.; ISBN 84-393-5487-8   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

 

Naturalment, el gruix de l'obra el constitueix el corpus de descripció i d'anotació crítica de cadascuna de les seixanta-quatre peces exhibides junt amb la corresponent reproducció fotogràfica en color (pp. 43- 171). El treball que hi han esmerçat les autores és, o així m'ho sembla ja que no sóc un especialista en cartobibliografia, d'una gran qualitat tant pel rigor de detall com per l'equilibri general de les fitxes. També és molt remarcable la qualitat de les fotografies. He pogut comparar-les amb les que s'havien publicat el 1986 i la millora resulta palmària. És clar, no demaneu pas una lectura nítida de tots els topònims en la reducció dels mapes en disseny de mural, posem per cas el d'Aparici. Recordeu, però, que la Cartoteca de Catalunya de l'ICC us pot subministrar les reproduccions fotogràfiques a escala natural de totes les peces exhibides i que això és del tot suficient per a endegar els treballs de recerca que sobre aquests mapes, sobre el territori històric de Catalunya, cal desenvolupar en el futur. El catàleg de l'exposició que us he comentat hi ha posat els fonaments.

Pau Alegre, setembre de 2001.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
30 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat