Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Francesc Roma amb la col·laboració de Montse Perramon : Salvador Llobet i Reverter: la geografia, entre ciència i passió. Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2000; 189 pàgs.; ISBN 84-7283-491-3   Introducció de l'autor  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Què hi havia més enllà dels seus treballs científics, de la seva dèria per estudiar el Montseny o altres massissos? Què s'amagava darrera les ulleres d'aquell professor exigent i inflexible.

Quan vàrem escriure aquestes darreres línies, ara fa més de tres anys, encara creiem que no ens havíem de ficar gens ni mica en el vessant científic del treball de Salvador Llobet. Ens havíem plantejat de fer un treball d'àmbit local que intentés preservar la memòria del mestre, un treball que s'hauria de publicar dins de l'àmbit comarcal i amb una visió divulgativa.

 

El temps ha passat, la Comissió de Publicacions de l'Ajuntament de Granollers va considerar que el treball era "massa bo" per ser publicat en l'àmbit local i això explica l'endarreriment quant a la publicació - d'una banda - i el canvi de mires - de l'altra. Suposem que d'una manera o altra aquest canvi de plantejament es notarà, com ho estem notant ara mateix que hem de recuperar les notes a peu de pàgina que d'un principi havíem decidit abandonar. Per acabar aquesta introducció, només ens queda dir que esperem que el nostre treball serveixi per a alguna cosa i que no es publiqui només com a homenatge al mestre desaparegut i per fer callar els autors.

Francesc Roma
Montse Perramon

Sant Martí de Centelles, novembre de 1999

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
14 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat