Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Francesc Roma amb la col·laboració de Montse Perramon : Salvador Llobet i Reverter: la geografia, entre ciència i passió. Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2000; 189 pàgs.; ISBN 84-7283-491-3   Introducció de l'autor  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Però Llobet no va obrir boca, i ben segur que no fou per la correcció o la importància del que vàrem explicar. Va morir essent algú insignificant per a nosaltres. Només ens hi vàrem acostar una mica mentre fèiem el nostre estudi sobre els orígens de l'excursionisme a Granollers. Però tampoc aquí no ens coneguérem gaire, perquè sempre hem cregut que els personatges són poc importants per a la ciència social.

Finalment, l'any 1994, en el transcurs del sopar d'entrega del primer Premi Francesc Maspons i Labrós, d'estudis sobre l'excursionisme, i de la Placa d'Honor de l'Agrupació Excursionista, la seva filla, Núria Llobet, ens proposà d'escriure'n la biografia. Ens ho vàrem voler pensar, perquè ens semblava que no encaixava en la trajectòria intel·lectual que ens havíem marcat. Però la possibilitat de disposar de l'arxiu familiar assegurava un resultat que podia ser interessant. El temps es va encarregar de demostrar-nos que aquest treball encaixaria en el nostre currículum professional. Varem

 

demanar una beca per fer-lo i ens la varen denegar. El temps ha demostrat que la varen donar a persones que mai no varen acabar l'estudi que es proposaven. I finalment el treball ha estat fet. Som conscients que la nostra dedicació al tema de l'excursionisme ha fet que possiblement hàgim valorat especialment aquest vessant en la vida del nostre biografiat.

Ens proposem fer un repàs de la seva vida de la mà del que Llobet mateix va deixar escrit, del que altres escriviren sobre ell i del que algunes persones encara n'expliquen, fins arribar a conèixer la seva vida una mica millor. Com que ens consta que ja hi ha qui treballa en una anàlisi més aprofundida sobre Salvador Llobet, no ens entretindrem més del compte en la seva tasca com a geògraf, en si va ser molt important o si no va ser-ho, en si estava al dia, si encara és vigent el seu plantejament; tot això, altres ho podran estudiar amb millors resultats. Aquí només ens interessa la seva vida com a persona, com a granollerí il·lustre i com a català reconegut.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
14 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat