Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

La Societat Catalana de Geografia dedicà la seva sessió mensual a comentar el treball publicat a la revista de la Royal Geographical Society, de Londres, per E.H.G. Dobby, sobre el Delta de l’Ebre. Hi intervingueren Gonçal de Reparaz (fill), qui féu unes encertades observacions sobres les circumstàncies de construcció de canals de l’Ebre, sobre el règim del riu i altres; Enric Ribas comentà la part climatològica del treball, i, finalment, Pau Vila hi afegí algunes precisions sobre la població de la zona deltaica. Hom va estar d’acord en el gran interès del Delta com a objecte d’un estudi a fons i a donar a conèixer aquesta petita regió, tan diferent de les altres de Catalunya, per les grans possibilitats econòmiques que ofereix.

Abans d’aixecar la sessió, el president, Pau Vila, donà compte de l’estat de les gestions que s’estan fent per honorar la memòria del malaguanyat geògraf Joan Carandell. També donà notícia de les darreres publicacions geogràfiques del nostre país: el mapa de Catalunya a escala 1:200 000, format pel Departament d’Obres Públiques de la Generalitat; uns Elements de Geografia, d’Eduard Fontserè, en col·laboració amb Josep Iglésies, i La fesomia geogràfica de Catalunya, de Pau Vila, editada aquesta última pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat.

[Traducció de l’article publicat a La Vanguardia el 18 de març de 1938 realitzada per Enric Bertran]

 

Mapa de Catalunya / format per la Direcció d'Obres Públiques . - 1:200 000 . - [Barcelona]: Generalitat de Catalunya, Obres Públiques, 1936 . - 1 mapa en 4 seccions : col.; 167 x 147 cm. . - Reproduït a 1:400 000 com annex a l'edició facsímil (Barcelona: Diputació de Barcelona - Congrés de Cultura Catalana, 1977) de la Memòria del Pla General d'Obres Públiques, Secció de Camins, de la Generalitat de Catalunya (1935).

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de gener de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat