Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

Models en la cartografia urbana espanyola : una anàlisi històrica

 
Barcelona, 2, 3 i 4 de febrer de 2017

Organitzat pel Grup d'Estudis d'Història de la Cartografia i el Museu d'Història de Barcelona

 

Conferència inaugural per Lucia Nuti (Università di Pisa)
 

Ponents

VISTES DE CIUTATS

Ramon J. Pujades (Museu d'Història de Barcelona), Federico Arévalo (Universidad de Sevilla), Vicenç M. Rosselló i Verger (Universitat de València), Fernando Marías (Universidad Autónoma de Madrid) i Juan Calatrava (Universidad de Granada).
 

 

 

 

 

 

Tindrà lloc al Museu d'Història de Barcelona, Plaça del Rei, Barcelona.

Informació resumida del tríptic divulgador
Accés gratuït; cal inscriure's a l'adreça www.ub.edu/gehc/cmhcu17/
Més informació a gehcmapa@gmail.com fins el 20 de gener del 2017.

 

 
En el desenvolupament històric de la cartogra- fia urbana no és possible distingir una sola via de progrés lineal i acumulatiu. Al contrari, la representació cartogràfica de les ciutats ha evolucionat seguint diferents models o tradi- cions específics, cadascun dels quals té un origen peculiar, un llenguatge propi i unes característiques tècniques i operatives defini- tòries. En el cas de la cartografia espanyola és possible distingir, entre els segles XVI i XIX, quatre tradicions clarament diferenciades: les vistes de ciutats, la topografia militar urbana, la planimetria cadastral urbana i la cartografia urbanística. Els diferents tipus de mapes urbans formats en aquesta llarga seqüència històrica només esdevenen plenament comprensibles en inscriure’ls dins de la seva pròpia tradició. L’objectiu d'aquest col·loqui és estudiar la gènesi d'aquests models o patrons de cartogra- fia urbana, descriure’n els trets essencials i analitzar-ne les influències mútues.

 

CARTOGRAFIA MILITAR URBANA

José Ignacio Muro Morales (Universitat Rovira i Virgili), Isabel Testón Núñez, Rocío Sánchez Rubio, Carlos Sánchez Rubio (Universidad de Extremadura) i Jesús Burgueño (Universitat de Lleida).

PLANIMETRIA CADASTRAL URBANA

José Luis Urteaga (Universitat de Barcelona), Concepción Camarero-Bullón, Francisco Marín Perellón (Universidad Autónoma de Madrid), Meritxell Gisbert Traveria (Universitat de Barcelona), Joan Capdevila Subirana (Grup d'Estudis d'Història de la Cartografia) i Bárbara Polo (Universitat de Barcelona).

CARTOGRAFIA URBANÍSTICA MUNICIPAL I ALTRES CARTOGRAFIES

Francesc Nadal (Universitat de Barcelona), José Luis Villanova (Universitat de Girona), Teresa Navas Ferrer (Universitat Politècnica de Catalunya), Alfredo Faus Prieto (Universitat de València), Ana del Cid (Universidad de Granada) i Carme Montaner (Institut Cartogràfic de Catalunya).

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de gener de 2017
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat