Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

 

 

El Patronat de la Fundació Paco Candel ha atorgat el guardó del 7è Memorial Francesc Candel 2014, en l’àmbit social, a Anna Cabré. La doctora Anna Cabré ha estat fundadora i directora del Centre d’Estudis Demogràfics i professora de la Universitat Autònoma de Catalunya, amb docència en altres universitats estrangeres durant la seva llarga carrera professional, de la qual acaba de jubilar-se. A Cabré se li reconeix la seva brillant tasca pedagògica i, molt especialment, ser un referent de la investigació de les onades migratòries arribades a Catalunya durant els darrers segles, analitzant, des del rigor imprescindible en la ciència dels estudis de població, el món que Francesc Candel estudià amb una reconeguda i brillant intuïció.

Els músics Jaume Cristau i Josep Mut, rebran la distinció en l’àmbit cultural, i l’Escola SEAT de La Marina de Sants, en el de comunicació.

Amb anterioritat, el Memorial Francesc Candel ha guardonat reconeguts periodistes com Jaume Fabre, Josep M. Huertas i Joan Carles Peris, cineastes com Josep M. Forn i Fermí Marimón, institucions socioculturals com la Federació de Cors de Clavé, l’Associació Rauxa, la Fundació La Roda, COOP 57, Parròquia Mare de Déu del Port, Fundació Lluís Carulla, la Coordinadora de Colles Castelleres i, en la darrera edició, en coincidir amb el 50è Aniversari de la publicació d’Els Altres Catalans, es va retre homenatge pòstum a Max Cahner, l’editor del llibre, coincidint amb el reconeixement a la dibuixant Pilarin Bayés, la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català.

 

 

 

La Junta de Govern de la Societat Catalana de Geografia és complau en difondre la concessió dels guardons esmentats a les consòcies Breton i Cabré. Enhorabona!

 

 

D'altra banda, hem tingut notícia de l'atorgament de la Medalla dels Premis Narcís Monturiol a Françoise Breton. Entre altres persones, enguany també ha estat guardonat el geòleg David Serrat, bon amic de la SCG. La distinció és atorgada per la Generalitat de Catalunya a fi de guardonar persones i entitats que contribueixen de manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya. Instaurats l’any 1982 per l’aleshores departament d’universitats, recerca i societat de la informació (DURSI), equivalent a l’actual departament d’innovació, universitats i empresa, els Premis s’atorguen anualment en dues modalitats: les medalles, per a distingir persones físiques, i les plaques, per a persones jurídiques. La concessió d’ambdues condecoracions és feta per decret a proposta del president o d’un conseller i per acord del consell executiu.

El palmarès dels Premis Narcís Monturiol inclou també una bona colla de socis i d'antics socis de la SCG: Oriol de Bolòs (1982), Albert Barella (1983), Joan Vilà-Valentí (1986), Oriol Riba (1992), Anna Cabré (1993), Manuel de Solà-Morales (2000), Ma. Dolors Garcia (2003) i Àngels Pascual (2005). Entre les entitats agraciades en la modalitat de Plaques, notem la presència de dues filials de l'IEC: la Institució Catalana d'Història Natural (1983) i la Societat Catalana de Biologia (2002).

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 d'octubre de 2015
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat