Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Marcel Camps (coord.): Caminada popular de Canalda 2004. Camí ral de coll de Jou a Odèn. Solsona: Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Canalda, 2004; 40 p. ISBN no hi consta.   Notícia d'E. Bertran : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

Hi ha activitats que deixen pòsit. El 2001, la Comissió Cultural Canalda 1.100 anys, amb la coordinació de Marcel Camps i Colomés, edità el llibret commemoratiu de la consagració el 901 de l’església de Sant Julià de Canalda, del quan ja hem donat notícia en aquest Obrador Obert SCG. La bona acollida que tingué animà els membres a legalitzar dita comissió i assumir l’organització d’activitats culturals, lúdiques i esportives a l’entorn de la festa major. La que volem destacar aquí és la caminada popular de Canalda, que enguany arribarà a la seva catorzena edició, amb un caràcter bianual des de 2010, any en què deixà de tenir periodicitat anual. La caminada popular discorre per camins del terme d’aquesta entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Odèn, si bé sovint depassa aquest àmbit geogràfic, en endinsar-se en municipis termeners.

 

Cada any que hi ha caminada, Marcel Camps edita i coordina un petit volum que conté la descripció de l’itinerari a realitzar, amb precises referències horàries i quilomètriques, amb el croquis i el perfil altimètric de la caminada proposada, i comentaris sobre els aspectes geogràfics i històrics del recorregut. Nosaltres hem triat el llibret de 2004, perquè la descripció del trajecte de la caminada, deguda a Marcel Camps i Ramon Pujantell, és la descripció del sector del camí ral de Sant Llorenç de Morunys a Cambrils comprès entre el coll de Jou i Odèn, la qual cosa és una valuosa contribució a preservar aquests vells camins, vitals en aquestes contrades muntanyenques, que relacionaven nuclis de població abans de les carreteres modernes i que van quedar oblidats en construir-se aquestes. Hi ha, endemés, un parell de petits articles de Marcel Camps, un referit a la tipologia de camins que solquen la muntanya i un altre sobre els aspectes físics de Canalda que hom pot observar fent la caminada descrita.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
25 de gener de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat