Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Marcel Camps (coord.): Caminada popular de Canalda 2004. Camí ral de coll de Jou a Odèn. Solsona: Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Canalda, 2004; 40 p. ISBN no hi consta.   Notícia d'E. Bertran : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

A partir de 2005, els llibrets d’aquesta caminada popular de Canalda, registren una diversificació d’articles, pel que fa a l’autoria, d’acord amb la temàtica que permet analitzar l’itinerari proposat per Camps i diversos col·laboradors. Així, l’edició de 2005, conté un article sobre el vol lliure, a càrrec de Jordi Sebastià, i un altre de Jaume Cuadrench sobre els inicis de l’esquí als prats de Bacies. En 2006, Marcel Camps hi descriu el camí ral de Solsona, entre l’hostal del Cap del Pla i Canalda, i s’hi publiquen petits articles de Mn. Bartrina, l’escriptor Felip Vendrell i l’arqueòleg Pere Cascante, sobre el pergamí d’Isanta, els camins antics i les esglésies de Sant Agustí d’Isanta i Sant Julià de Canalda, respectivament. En 2007, en ocasió de la volta al Puig Sobirà, Josep M. Nogué hi fa una interpretació geològica i Marcel Camps hi presenta un text de caire etnogràfic, basat en els records de dos pagesos de la contrada. L’edició de 2008, dedicada al camí dels hostals, conté un article sobre la diversitat biogeogràfica de la contrada, signat pel biòleg David Guixé, i un altre de Marcel Camps sobre el camí ral de Solsona a Sant Llorenç a través de la

 

literatura excursionista. En 2009, hom s’enfila a la Roca de Canalda, amb l’acompanyament d’un article sobre una missió musical en aquests topants, a càrrec de Jordi Raventós.

L’any 2010, amb motiu del desè aniversari de la caminada de Canalda, se n’edita un volum amb profusió de fotografies en colors. L’itinerari que proposen Marcel Camps, Ramon Pujantell i Josep Ferràndiz és pels rodals de Canalda, Puig-arnau i Cavallera, a la descoberta de capelles, cases i esplugues. El llibret conté deu textos, tants com caminades es commemoren, de temàtica diversa: l’església de Sant Julià, de Pere Cascante, la capella de Sant Martí de Cavallera, de Mn. Enric Bartrina, i els murals de Sant Joan de Puig-arnau, de Tate Garrigasait; sobre líquens i biodermes, de Mª José Chesa, i la devesa de Can Prat de Canalda, de David Guixé; la font dels Serrats, de Marcel Camps, i l’avenc de Montserrat Ubach, de Montserrat Ubach; la cria de falcons, de Roc Falcon SL; l’Esplugapalla, d’Isaac Camps; i el guix en l’arquitectura popular de l’alt Solsonès, de Núria Padullés.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
25 de gener de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat