Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Salvador Anton Clavé (a cura de): 10 lliçons sobre turisme. El repte de reinventar les destinacions = 10 Lessons on Tourism. The challenge on reinventing destinations. Barcelona: Planeta, 2012; 469 p. ISBN 978-84-08-00401-1.   Ressenya de N. Shoval : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

El llibre s’enceta i es clou amb una introducció i un epíleg de Salvador Anton Clavé. Entre un i altre, cadascun dels deu capítols aborda una temàtica específica i vénen agrupats en tres parts. La primera fa referència a l’entrellat del bon govern i de l’administració del territori. El capítol 1, l’autor del qual és Josep Oliveras Samitier, destaca la importància del model urbà heretat, la disponibilitat d’infraestructures i el planejament urbanístic per a mantenir una activitat turística competitiva; en aquest context, subratlla la importància de l’administració i la gestió endegades per l’Ajuntament de Vila-seca amb la finalitat d’assegurar a la Pineda un lloc destacat com a destinació turística en el marc de la Costa Daurada. El capítol 2, redactat per Josep Ros Santasusana, tracta de les polítiques de col·laboració i concertació entre les administracions públiques i el sector privat per a la millora de la competitivitat turística, tant per a la creació de sinèrgies i benifets en relació amb el model de turisme aplicat, com pels beneficis que pot generar a les corporacions públiques que gestionen l’activitat. El capítol 3, escrit per Josep Manuel Fuentes Gasó i Marina Rodríguez Beas, tanca la primera part del llibre amb una descripció acurada dels nous instruments

 

jurídics, així com de la creació dels ens intermunicipals estratègics, tots els quals van permetre la implantació de Port Aventura.

A la segona part del llibre es repassen les exigències actuals de millorament de les destinacions turístiques madures. Aquestes exigències passen per la definició d’estratègies per a la sostenibilitat i la gestió dels recursos, les quals esperonin i facilitin, en un context de desenvolupament urbà intensiu, la creació i el manteniment d’espais públics atractius tant a nivell individual com col·lectiu, sense malmetre l’entorn natural. És així com, en el capítol 4, Juli Capella contempla un procés de creació d’espais públics en els àmbits més valuosos i desmarxats del front marítim mitjançant l’aplicació de polítiques de desurbanització. Les polítiques de recuperació i gestió dels indrets naturals o lliures en àmbits de destinacions massificades és analitzat per Jordi Blay Boqué, al capítol 5, en la perspectiva de millorar la competitivitat de les activitats turístiques. En un sentit semblant, però concretat en la recuperació, el manteniment i la gestió de les platges, va el capítol 6 redactat per Francesc González Reverté, el qual tanca la secció.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de març de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat