Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Salvador Anton Clavé (a cura de): 10 lliçons sobre turisme. El repte de reinventar les destinacions = 10 Lessons on Tourism. The challenge on reinventing destinations. Barcelona: Planeta, 2012; 469 p. ISBN 978-84-08-00401-1.   Ressenya de N. Shoval : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

La tercera part de llibre abasta les propostes i les estratègies que han convertit Vila-seca en una destinació turística de referència, en base a la transformació del model productiu turístic experimentats per la localitat d’ençà les darreries de la dècada dels anys vuitanta del segle vint. En el capítol 7, Juan Antonio Duro analitza la dinàmica de transformació del model d’implantació hotelera de la localitat, resultat de la combinació de les normes de qualificació aplicades per les administracions públiques i de les estratègies d’inversió del sector privat. El capítol 8, de la mà de Fernando Campa i Vicenç Vesses, concreta el paper representat en aquell procés pel parc temàtic Port Aventura, un node d’atracció líder a la Mediterrània, en el context de la diversificació de les activitats lúdiques a la Pineda i en el marc de la Costa Daurada.

 

Al seu torn, Noemí Rabassa destria, en el capítol 9, com aquelles dinàmiques de transformació productiva han anat acompanyades per la concreció i projecció d’una imatge adient amb una identificació competitiva de la destinació. Per a reblar aquesta perspectiva, el capítol 10, d’Antonio Paolo Russo, remarca la importància de la competitivitat i la innovació en els sistemes turístics regionals i insisteix en la necessitat de polítiques que les afavoreixin. [Noam Shoval; Department of Geography, Hebrew University of Jerusalem, Jerusalem; la ressenya apareixerà a Annals of Tourism Research properament; versió catalana ampliada de P. Alegre, març de 2013]

El llibre ha estat publicat en dues edicions paral·leles: una en català i anglès, la referència i la coberta de la qual figura en la pàgina present, i una altra en castellà i anglès.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de març de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat