Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Artemi Cerdà; Peter R. Robichaud (curadors): Fire effects on Soil and Restoration Strategies. Enfield, NH: Science Publishers, 2009 (Land Reconstruction and Management Series, 5); 581 p. ISBN 978-1-57808-526-2.   Pròleg dels curadors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

finalitat d’observar i valorar la recerca en curs a diversos indrets cremats. Bona part dels mateixos participants van viatjar junts de nou en una altra excursió, organitzada per John Moody i Deborah Martin, per a resseguir diverses recerques de llocs cremats a Colorado, amb una setmana de propina per Nou Mèxic guiats per Craig Allen. I encara hi va haver una tercera sortida, curta però molt productiva, organitzada per António Ferreira a Portugal el 2005. Els participants en aquestes sortides de camp tingueren ocasió de compartir informacions de primera mà, comentar les recerques en curs i preparar projectes conjunts. Molts del autors d’aquest llibre coincideixen encara en els congressos internacionals per a intercanviar nova informació i tècniques i per a mantenir les relacions personals i professionals. Confiem que Fire effects on Soil and Restoration Strategies reflecteixi la valuosa col·laboració desenvolupada entre els científics interessats en els efectes dels incendis i en la seva restauració, i que ajudi a mantenir l’esforç de recerca internacional en aquesta direcció durant els anys a venir.

 

Volem agrair la col·laboració entusiasta i els treballs dels autors, i el suport tècnic i editorial de Louise Ashmun que han fet possible materialitzar aquest llibre. De més a més, també volem deixar constància de l’encoratjament rebut del Dr. Samran Sambatpanit, president sortint de la World Association of Soil and Water Conservation, i agrair-li la seva col·laboració per a portar endavant aquest projecte. [Artemi Cerdà i Peter R. Robichaud; versió catalana de P. Alegre (2010)]

Bibliografia esmentada

Agee, J. K. (1993): Fire Ecology of Pacific Northwest Forest. Washington D.C.: Island Press.
Certini, G. (2005): "Effects of Fire on Properties of Forest Soils: a Review". Ocologia, 143, p. 1-10.
DeBano, L. F.; Neary, D.G.; Folliot, P. F. (1998): Fire’s Effects on Ecosystems. Nova York: Wiley.
Elsenbeer, H.; Robichaud, P. R. (eds.) (2001): "Wildfire and Surficial Processes". Special Issue of Hydrological Processes, 15, p. 2865-3092.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
29 de gener de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat