Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan Becat: Atlas de Catalunya Nord. Prada de Conflent: Terra Nostra, 1977; 220 mapes + llibret explicatiu, 210 pp., amb la col•laboració de Pere M. Fonolleda, Ramon Gual i Pere Verdaguer.   Introducció de l'autor  
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

Tots els mapes generals o regionals agafen per marc els límits geogràfics i per evitar confusions, hom trobarà els mapes històrics que precisen les fronteres tradicionals davant dels capítols A i I.

El sistema de repartició del territori adoptat en aquest Atlas és funció de la polarització de l'espai, però també de les activitats econòmiques i de les característiques del poblament. Les divisions del relleu, molt pronunciat en els Pirineus catalans, ha determinat també un criteri annex. Per fi, la "personalitat històrica", encara molt viva, ens ha guiat sempre que ha estat possible; a més, té implicacions en la vida de cada dia, en les zones d'influència urbana i comercial, de cara als lligams que imposa l'evolució actual (per exemple, els sindicats de ramaders, el CUMA, els grups de productors, els programes d'explotació turística, les associacions diverses...)

 

Les fonts

Hem utilitzat al màxim les fonts oficials de les diverses administracions, que ens han estat donades de vegades amb molta reticència. Quan han faltat, o quan ens han semblat dubtoses o errònies ho hem substituït per comptatges i estimacions personals.

 

 

Ens hem servit també dels estudis fiables dels diversos especialistes (vegeu referències).

Els treballs personals de recerca formen la base única de 40 % dels 220 mapes i croquis d'aquest Atlas de Catalunya Nord.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
8 d'agost de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat