Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Agustí Esteban (coord.): La humanización de las altas cuencas de la Garona y las Nogueras (4.500 aC – 1955 dC). Madrid: Ministerio de Medio Ambiente, 2003 (Naturaleza y Parques Naturales; Serie Histórica); 469 pp. ISBN 84-8014-507-2.   Introducció de J.M. Soriano i N. Matamala : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

En el cinquè, L’herència: un paisatge per conservar? [343-378], es descriuen elements territorials diversos, com són els camins, les carrerades i les senderes, en el seu paper d’organitzadors del paisatge actual. També s’hi tracten les conseqüències ecològiques del procés de formació del paisatge actual i del seu valor intrínsec. Agustí Esteban i Albert Pèlachs en fan el fet.

 

El llibre es clou amb una bibliografia detallada i un CD-ROM per mitjà del qual es presenta de forma interactiva gran part de la informació presentada en el text. Així mateix, les darreres planes presenten una col•lecció d’entorn de cent imatges, la majoria de les quals anteriors a 1950, i que sense explicació de cap mena constitueixen una formidable evocació de temps pretèrits.

[Versió catalana de P. Alegre (2004)]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de juny de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat