Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Josep Homs i Corominas : Granollers. Retalls d'història urbana. Granollers: Tafara - Revista del Vallès, 1995; 197 pp. Pròleg de Joan Garriga. ISBN s/n   Introducció de l'autor  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

En cada cas, s'ha intentat fixar el procés de gestació i el moment d'execució, per la qual cosa la cronologia ha esdevingut prioritària, si bé els articles es presenten de forma temàtica. Si ha estat possible, s'il·lustren amb fotografies de l'època, així com amb algunes estadístiques generals per fer més comprensible la seva lectura. El que es pretén, en definitiva, és recuperar la memòria històrica d'una ciutat que no sempre, per definició, ha estat així. Això ha estat factible gràcies a l'existència d'un Arxiu Municipal que tot i que no se li ha donat la importància merescuda, segueix dempeus i molt ben portat pels seus responsables més directes.

El mateix es pot dir de l'Hemeroteca Municipal "Josep Mora", una inesgotable font del nostre passat. En ambdós casos es nota la mà d'un arxiver.

Bona part de les imatges que es reproduiran ha sorgit d'un incipient arxiu fotogràfic ubicat a la mateixa Hemeroteca Municipal. Incipient, perquè fa poc que s'hi treballa i encara queda molta feina per fer.

 

Seria bo que s'hi destinessin més recursos. Al cap i a la fi, aquest és el nostre patrimoni històric, un dels més eloqüents. També seria bo que s'ampliés el seu fons amb aportacions particulars amb tota la seguretat que seran degudament reconeguts i curosament tractats.

Aquestes són, doncs, les intencions de Retalls d'història urbana. Si no hagués estat per la il·lusió com es va rebre el projecte, per part de l'empresa que dirigeix Revista del Vallès, tot aquest gran esforç que s'ha fet no hauria estat possible. És per això que dono les gràcies per la confiança que m'han dispensat. També espero que es valori l'aposta que s'ha fet per aquesta nova línia encetada, necessària i encertada. Per acabar, una sola petició.

Sapigueu dispensar els errors que s'hagin pogut cometre i que si la seva lectura té alguna utilitat per algú, de debò, ens sentirem del tot satisfets.

Josep Homs

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de gener de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat