Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Anna Ma. Adroer, Pere Català : Càtars i catarisme a Catalunya. Barcelona: Rafael Dalmau Editor, 2001, 2a. ed. [1a. ed.: 1996] (Col. Nissaga, 12); 126 pp.; ISBN 84-232-0633-5   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

El món dels càtars ha experimentat una florida notable en els darrers anys. Han estat editats una bona colla de llibres especialitzats la majoria dels quals els trobareu a les llibreries d'esoterisme; la música dels trobadors sona fins i tot a les seccions de discos de les grans superfícies comercials; qualsevol agència de viatges de suburbi de nou ric us oferirà un bon ventall de rutes per visitar els castells càtars més significats, nius d'àligues d'una espectacularitat paisatgística i geogràfica innegables. I encara podríem aportar més manifestacions d'aquests delit, aparentment sobtat, per conèixer i viure de prop aquest episodi històric medieval.

 

A Catalunya, aquest interès no és pas nou. En podríem trobar mostres des de l'època de la Renaixença, quan la referència del felibre occità era a l'ordre del dia. L'estudi de la poesia trobadoresca, tan afí amb el català literari medieval, en va ser el motor inicial. Més endavant, avançat el segle vint, gràcies a l'aprofundiment en el coneixement de la història i de la geografia política, econòmica i social de les terres situades a banda i banda dels Pirineus ha aclarit els tombants. El llibre d'Anna Ma. Adroer i Pere Català és una mostra conseqüent amb aquesta tradició científica.

pau alegre

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de gener de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat