Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

 

 
 
 

El 5 de juliol es va presentar a l’IEC el llibre El planejament territorial a Catalunya a inici del segle XXI. Una nova interpretació i projecció del país, un recull d’articles de diferents experts que analitzen la planificació territorial i urbanística de la darrera dècada i fan un balanç dels resultats del planejament territorial vigent actualment a Catalunya. El llibre, publicat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, filial de l’Institut, ha estat editat per la geògrafa Mita Castañer.

El llibre s’obre amb l’article de Joan Vicente que repassa l’evolució històrica recent de l’urbanisme i la planificació territorial i n’apunta els reptes de futur. En l’article següent, Oriol Nel·lo fa una diagnosi de les dinàmiques territorials en què s’han fonamentat les polítiques desenvolupades en el període 2003-2010, n’enuncia els principis i el context polític i enumera el planejament i altres instruments normatius en què s’han concretat. L’estudi de la legislació urbanística i territorial durant aquest període centra el text del jurista Albert Cortina. L’arquitecte Juli Esteban, director del Programa de Planejament Territorial durant el període estudiat, exposa els trets principals del planejament aprovat. El llibre es clou amb dues aportacions més: el geògraf sevillà Manuel Benabent posa el planejament territorial català en el context espanyol i el compara amb el que s’ha fet en altres autonomies; i Néstor Cabañas, Moisès Jordi i Montserrat Mercadé exploren el debat social que s’ha produït al voltant de l’elaboració i aprovació del planejament vigent.

La publicació, segons la seva editora, «parteix de la certesa que el planejament supramunicipal ha estat un instrument que ha permès una interpretació i projecció renovada del país i amb la idea que és una eina de futur i que és necessària una reflexió contínua sobre la seva viabilitat».

 
 

Text i imatge recollits al web de l'IEC. L'acte de presentació va ser dirigit i moderat per l'arquitecte i urbanista Ricard Pié.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de juliol de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat