Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 

 

<<< la presentació

 

 

Conclusions generals

La Segona Conferència Econòmica de la Mediterrània Nord-Occidental ha presentat, a través de les diferents temàtiques tractades en les 11 taules exposades, un conjunt de problemàtiques i de propostes destinades a promoure la reflexió sobre l’interès de la Cooperació Territorial en aquesta àrea geogràfica. Més enllà de les aportacions i propostes recollides a cadascuna de les sessions, de la Conferència es desprenen les següents conclusions i recomanacions finals:

La Cooperació Territorial a la Mediterrània Nord-Occidental i amb la Ribera Sud-Occidental
1. Les diferents taules han posat de manifest la importància de la Cooperació Territorial entre els distints territoris, regions i ciutats, que formen la primera línia de la Mediterrània Nord-Occidental europea.
2. La Conferència posa també l’accent en la importància de la cooperació territorial amb la ribera sud, i de forma específica amb el Magreb, entre les administracions d’àmbit subestatal, i amb la participació del teixit social dels territoris de tota aquesta àrea.
3. De manera particular, s’aposta per impulsar la cooperació de les illes de la Mediterrània Occidental, tant entre elles com amb el continent, i advoca per la progressiva desaparició de les barreres legals i administratives que impedeixen una major integració.

La Cooperació Territorial en el marc de les prioritats de la Unió Europea i de la Unió per la Mediterrània
4. La Conferència ha seleccionat algunes temàtiques rellevants per a la Cooperació Territorial, en l’àmbit de l’economia, la societat i el territori. Totes elles s’emmarquen en les prioritats de la Unió Europea per al 2020, així com en la filosofia de cooperació de la Unió per la Mediterrània.
5. Se’n poden incloure moltes altres per la seva importància: el paper dels mitjans de comunicació en l’aproximació entre territoris, els sectors econòmics específics, la qüestió energètica, les qüestions culturals, els teixits d’innovació tecnològica i les universitats, les xarxes de cooperació temàtiques... La Conferència recomana un posterior treball d’aprofundiment en aquests i altres temes.

Les Euroregions i la Cooperació territorial de nivell local
6. Es constata la conveniència de trobar fórmules de cooperació entre institucions públiques, i també la participació de les múltiples xarxes d’associacions i entitats disposades a fomentar la integració dels territoris de la Mediterrània Occidental.
7. En primer lloc, la Conferència dóna suport al treball de les Euroregions i altres institucions de cooperació transfronterera, i les anima a aprofundir en la coordinació de la seva tasca, compartint els seus objectius i pràctiques.
8. La Conferència considera que la revisió de les Agrupacions Europees de Cooperació Territorial (AECT) com a instruments de Cooperació Transfronterera ha d’ajudar que els avantatges legals que han aportat s’acompanyin d’un funcionament més eficaç i d’unes capacitats de gestió significatives per a les euroregions i les altres entitats transfrontereres que les han adoptat.
9. La Conferència anima també a la participació de l’àmbit local en la Cooperació Territorial a dins de tota la Mediterrània Occidental, a través de les xarxes i els acords entre ciutats. Cada vegada més això és possible no només per a les grans àrees metropolitanes, sinó també per a les ciutats mitjanes i municipis més petits.
10. Igualment, la conferència dóna suport a la iniciativa dels ens intermedis (províncies i departaments) en la tasca de Cooperació que ja vénen desenvolupant, en particular entorn a l’Associació Arc Llatí, que té una vocació de treball conjunt de tota aquesta àrea geogràfica.

  les conclusions (11/21) >>>

 

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de març de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat