Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

L’informe Camins ramaders i transhumància a Catalunya és un recull de recomanacions i propostes elaborat per un grup de treball impulsat per la Fundació del Món Rural amb l’objectiu de promoure la recuperació d’aquest tipus de vies. El document va ser presentat en la jornada Els camins ramaders i la transhumància a Catalunya el 7 d’octubre a Lleida. El text també recull un nou mapa ampliat, millorat i actualitzat dels camins ramaders de Catalunya, després de més de 50 anys sense actualitzar.

Els camins ramaders constitueixen un patrimoni econòmic, cultural, històric, arquitectònic, paisatgístic i ecològic que és imprescindible preservar i en el qual la FMR s'ha implicat a partir de la seva funció de posar en valor tot allò vinculat al món rural.

El primer mapa de les carrerades i les zones de pastura d'hivern i d'estiu a Catalunya (a dalt) va ser efectuat per Joan Vilà-Valentí i Salvador Llobet per a il·lustrar la comunicació "La transhumancia en Cataluña", presentada al XVI Congrés Internacional de Geografia (Lisboa, 1949). Va ser publicat als Comptes Rendus del Congrés (Lisboa, 1951) i ha estat reproduït en nombrosos treballs de geografia rural de Catalunya.

El mapa dels eixos principals dels camins ramaders de Catalunya a escala 1:500 000 ha estat publicat per la Fundació Món Rural i l'Institut Cartogràfic de Catalunya (2010).

Informació recollida al web de la Fundació Món Rural.

 
;
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de desembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat