Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Ens plau reproduir el comunicat núm. 83 de la direcció de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

 

 

Nous productes descarregables
a la Cartoteca Digital

També és possible consultar i descarregar en format PDF totes les publicacions bibliogràfiques sobre història de la cartografia impulsades per la mateixa Cartoteca des dels seus inicis, ja fa més de 20 anys, i també el catàleg detallat de quatre dels seus fons documentals: Pau Vila (1881-1980), Gonçal de Reparaz (1901-1984), Eduard Fontserè (1870-1970) i el fons històric del Servei Meteorològic de Catalunya (1885-1939).

De més a més, entre el darrer trimestre de 2010 i el primer trimestre de 2011 és previst incorporar a la Cartoteca Digital 4 noves col·leccions:

  • Fons Monés de mapes croquis vistes i fotografies de la Guerra Civil) espanyola (1936-1939). Aquest fons és format per 700 documents.
  • Fons de fotografies del geògraf Pau Vila fetes el primer terç del segle XX. Compta amb 870 fotografies que són una mostra magnífica de les seves experiències pedagògiques a Catalunya.
  • Fons del geògraf Gonçal de Reparaz de fotografies panoràmiques d'Espanya de la dècada dels 1920. És format per 1.500 fotografies.
  • Fons SACE amb 24.000 fotografies aèries obliqües de paisatges espanyols fetes a la dècada dels 1960.

 

 

Per a totes les col·leccions, el format de descàrrega és un arxiu JPEG a 300 ppp acompanyat de les metadades del producte. Per a obtenir qualsevol d'aquests documents cal enregistrar-vos com a usuari al web de l'ICC, tal com es fa amb la descàrrega de la resta de productes de l'ICC. Les còpies només es poden usar per a estudi. Per a qualsevol altre us cal demanar permís a l'ICC.

A inici de 2011 es previst actualitzar el programari de gestió de contingut que, entre d'altres millores, permetrà una visualització més fàcil i ràpida dels documents.

Per a qualsevol aclariment o suggeriment podeu adreçar les vostres consultes a: cartoteca@icc.cat

Jaume Miranda i Canals   
Director   

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
28 de setembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat