Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

Sota títol Albert Quintana: el seu temps i la seva obra els editors han agrupat els articles de temàtica geogràfica i territorial que publicà, a segona meitat de la dècada del 1970, el que fou primer Director General d’Ordenació del Territori de les Illes Balears, el Dr. Albert Quintana Peñuela. Per raons òbvies d’aquest recull se n’ha exclòs la seva tesi doctoral, El sistema urbano de Mallorca, ja publicada el 1979 per l’editorial Moll.

Per tal que sigui possible copsar, amb més integritat, la personalitat i l’obra d’aquell geògraf que ens deixà sobtadament el 1978 s’han incorporat a l’aplec altres materials amb els quals acostar-se, per un costat, al docent que fou i, per altre, al ciutadà que assumí un compromís polític des de la seva forma d’entendre, a la dècada del 1970, allò que havia de ser un intel·lectual.

Artigues, A.A.; Blàzquez, M.; Gual, J.; Mateu, J.; Murray, I.; Rullan, O. (curadors): Albert Quintana: el seu temps i la seva obra (Quaderns del Territori, 01). Palma: Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori; Govern de les Illes Balears, 2008; 516 pp. ISBN 978-84-96608-86-3.

 

En el mes de març de 2003 tres entitats: la Societat Geogràfica de les Illes Balears, la delegació territorial del Col·legi de Geògrafs i el Grup d’Estudis d’Història Econòmica de la UIB, amb comú parer i esforç, organitzaren les jornades La ciutat i el territori en el trànsit al segle XXI. In Memoriam Albert Quintana (1949-1978) en el 25è aniversari de la seva mort. Durant dos dies es comptà amb les aportacions d’alguns dels geògrafs, professors universitaris i antics col·laboradors que podien ajudar a entendre l’obra geogràfica i les coordenades espaciotemporals en què es va desenvolupar: Joan Vilà-Valentí, Vicenç Ma. Rosselló Verger, Horacio Capel, Antonio Campesino, Francisco Díaz de Castro, Perfecto Cuadrado, Florencio Zoido, Oriol Nel·lo, Manuel Cabellos, Francesc Moll i Emilio Alonso entre d’altres.

L’interès de les conferències impartides en aquella ocasió, així com dels debats i taules rodones que completaren el programa d’actes, feien aconsellable que un públic més general es pogués apropar, amb aquesta publicació, a l’obra i el temps d’Albert Quintana, una obra i un temps que es situa just en el moment en que s’està gestant el que serà la nostra Comunitat Autònoma. [Text recollit en la solapa del llibre.]

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de desembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat