Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
   
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

<<< retrocedir  L’acte de la tarda consistí en una taula rodona a la Casa de la Vila de Ribes de Freser. Cal agrair l’hospitalitat de l’Ajuntament i la franca col·laboració del Patronat de Turisme i de les persones que intervingueren: el filòleg i historiador Miquel Sitjar, la gerent de l’esmentat Patronat, Montse Benadé, i l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat. Sitjar féu una reflexió de caire històric sobre l’encaix territorial de la Vall de Ribes. Montse Benadé ens va fer una completa caracterització del sector turístic, dels seus punts forts i de les seves debilitats, com ara l’estacionalitat. La vall compta amb un centenar de negocis turístics i un nombre similar de comerços; la capacitat d’acollida se situa prop dels 3.000 llits (com a dada remarcable s’apuntà que Núria assolí enguany un màxim de 52.000 visitants/dia). Marc Prat ens exposà, de forma clara i concisa, les característiques socioeconòmiques de la vall i en particular la problemàtica urbanística de Ribes. Entre altres aspectes explicà les dificultats d’assentament de població jove a causa de l’alt cost dels pisos nous en comparació a altres localitats del Ripollès.

 

També es referí a la iniciativa pionera del telecentre (Televall), impulsat per l’Ajuntament. Igualment manifestà la seva voluntat de reactivar la Mancomunitat de la Vall de Ribes per tal de coordinar diverses actuacions dels sis municipis. Això darrer ens va fer recordar novament el viatger Zamora, qui explicava que "el valle forma un ayuntamiento en las cosas concernientes a ella, y tiene un bayle general al cual están sujetos los particulares que hay en los pueblos"; cercar fórmules de col·laboració entre els municipis de la Vall de Ribes no és inventar res de nou. [Jesús Burgueño]

 

 

 

 

Taula rodona al saló de plens de l'Ajuntament de Ribes de Freser. D’esquerra a dreta: Montse Benadé, Miquel Sitjar, Marc Prat i Jesús Burgueño.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
5 de novembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat