Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Organitzat pel Grup de treball d’Història del Pensament Geogràfic de l’Associació de Geògrafs Espanyols, i amb el suport de la Universitat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Josep Pla, l’Ajuntament de Palafrugell i la Societat Catalana de Geografia, va tenir lloc entre el 2 i el 4 de novembre el III Col·loqui d’Història del Pensament Geogràfic. Un esdeveniment que es va programar en dues seus, Barcelona i Palafrugell, i que representava la tercera ocasió en què el grup organitzava un seminari de treball -després de les trobades de Doñana, el novembre del 2003, i de Santiago de Compostel·la, el juny-juliol de 2005, sense comptar la reunió constitutiva del grup, a Barcelona, l’abril de 2002.

Aquesta tercera trobada presentava, d’altra banda, la particularitat d’haver estat concebuda com la “segona part” de l’encontre de Santiago, en diversos sentits. D’una banda, en la línia de compartir un mateixa perspectiva d’anàlisi, sota l’enunciat general d’Històries, Geografies, Cultures; i amb la idea

 

d’enquadrar aquesta perspectiva en les coordenades de la Mediterrània, de forma complementària a la perspectiva vers l’Atlàntic de la trobada anterior. D’altra banda, una mateixa voluntat de complementar punts de vista hi havia en l’intent de posar la figura de Josep Pla com a referent cultural i literari del Col·loqui; sobretot, en la mesura que, al seu torn, al simposi de Santiago de Compostel·la la figura correlativa havia estat la de Ramón Otero Pedrayo.

El tercer Col·loqui va ser plantejat, tot i les limitacions pròpies d’una trobada d’aquestes característiques i circumscrita a tres dies, d’una forma territorialment descentralitzada. La primera sessió, que comprenia el matí i la tarda del dia 2, es va dur a terme a Barcelona.

 

 

Concretament, a la nova seu, acabada d’inaugurar, de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al carrer Montalegre del barri del Raval. I la segona i la tercera (dels dies 3 i 4, respectivament), previ trasllat dels congressistes amb autocar, van tenir com a centre la seu de la Fundació Josep Pla -casa natal de l’escriptor Josep Pla i Casadevall-, a la població baixempordanesa de Palafrugell. D’aquesta manera es tractava de fer palesa la voluntat inicial de l’organització, en la línia de la filosofia del grup de treball, d’apropar en la mesura possible els assistents a l’àmbit geogràfic objecte d’estudi.

 

 

L’acte inaugural, el matí del dia 2, va comptar amb la presència de M. Ángeles del Rincón, degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona [en ús de la paraula a la fotografia; i, d'esquerra a dreta,...] de Francesc Nadal, president de la Societat Catalana de Geografia; Ma. Àngels Alió, directora del Departament de Geografia Humana de la mateixa Universitat; Agustín Hernando, Secretari del Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional; de Josefina Gómez, presidenta del Grup de treball d’Història del Pensament Geogràfic de l’Associació de Geògrafs Espanyols; i de Joan Tort, coordinador del comitè organitzador del III Col·loqui.   seguir >>>

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat