Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Presentació del llibre Josep Pla: el temps, la gent i el paisatge, d'Eliseu Carbonell, acte obert al públic celebrat en el marc del Col·loqui, a la Fundació Josep Pla. Acte presentat per Ignasi Terradas i presidit per Frederic Suñer (Palafrugell, Baix Empordà, 3.11.2006).

 

 

 

 

 

<<< retrocedir  A continuació va tenir lloc la conferència inaugural del Col·loqui, a cura del professor Enric Tello, de la Universitat de Barcelona, i amb el títol de La evolución histórica de los paisajes mediterráneos: algunos ejemplos y propuestas para su estudio. I tot seguit, una recepció oferta per la Facultat amfitriona va cloure el programa del matí.

A la tarda, l’activitat del Col·loqui va començar amb la conferència que, amb l’encapçalament de Sobre el sentimiento de la naturaleza, va presentar el professor de la Universidad Autónoma de Madrid Eduardo Martínez de Pisón. La conferència va ser seguida per la presentació de les comunicacions del primer bloc temàtic del Col·loqui; bloc titulat La historia en el paisaje i estructurat en una primera tanda de sis comunicacions (coordinada per Enric Mendizàbal), i una segona tanda de cinc contribucions més (la coordinació de les quals va anar a càrrec de Nicolás Ortega).

 

 

Van acabar aquí els actes de la primera sessió, i seguidament els congressistes van ser traslladats amb autocar a Palafrugell, on estava previst que es desenvolupessin les dues jornades següents del Col·loqui.

La segona jornada va tenir una sessió de matí íntegrament dedicada a treball de camp, concebuda, juntament amb la de l’endemà, amb la idea d’apropar els assistents a diferents indrets paisatgísticament representatius del Baix Empordà. En aquesta ocasió, els indrets resseguits van ser el camí de ronda entre Llafranc i Calella, la platja i el paratge de Castell, al terme municipal de Palamós, i el veïnat de Llofriu, al terme de Palafrugell.

Al seu torn, la sessió de tarda va començar amb una visita guiada a la Fundació Josep Pla (seu de les sessions acadèmiques de la segona i la tercera jornades del Col·loqui), a cura d’Anna Aguiló, directora de la Fundació. La visita, a més de l’edifici pròpiament dit, es va estendre també a l’exposició titulada Josep Pla

 

 

i els pintors, promoguda i duta a terme per la mateixa Fundació al llarg del 2006; la seva comissària, Mariona Seguranyes, va fer-ne una explicació in situ als assistents al Col·loqui.

Seguidament va tenir lloc la presentació del segon bloc de comunicacions, sota l’enunciat de Geografía y Literatura. Estructurat com el primer bloc en dues parts, va ser coordinat, respectivament, pels professors Juan F. Ojeda i Agustín Hernando. Entre una part i l’altra es van llegir dotze comunicacions.

Va posar fi a la segona jornada una activitat programada en el marc del Col·loqui però concebuda amb caràcter obert: la presentació pública del llibre d’Eliseu Carbonell Josep Pla: el temps, la gent i el paisatge. La presentació, seguida d’un breu col·loqui, va anar a càrrec del professor d’Antropologia Social Ignasi Terradas, de la Universitat de Barcelona, en acte presidit per Frederic Suñer, president de la Fundació Josep Pla [vegeu fotografia].

seguir >>>

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat