Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Divendres 30 d’abril, el vicepresident Francesc Nadal i el secretari Enric Bertran, en representació de la Societat Catalana de Geografia, varen rebre dues membres de la Junta Directiva de la Sociedad Geográfica Española, la secretària general, sra. Carmen Arenas, i la secretària, sra. Dolores Escudero. L’objecte d’aquesta trobada era encetar una relació institucional que obri la porta a col·laboracions futures. L’agenda atapeïda de les nostres col·legues va obligar a un apressat recorregut pel Raval i a una fugissera visita a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, sota el guiatge expert del professor Francesc Nadal. Seguidament, hom féu cap a la secretaria de les societats filials, on es va fer la reunió de treball, que va servir per a explicar qui érem i què fèiem cadascuna de les nostres societats i posar les bases del que pot ser el principi d’una bona amistat.

 

La Sociedad Geográfica Española, fundada el 1997 a Madrid per iniciativa d’un grup heterogeni de persones, amb un interès compartit, la geografia i els viatges, compta ja amb més de quatre-cents socis, entre els quals hi ha intel·lectuals, viatgers, geògrafs, escriptors, antropòlegs, fotògrafs, ecòlegs, biòlegs, professionals del turisme, etc. La Sociedad Geográfica Española és una associació que esmerça esforços, tal com consta al seu web (www.sge.org), en la recuperació de la història espanyola en el món, ampliar el coneixement geogràfic i social dels pobles, esperonar el contacte humà i la comprensió envers les diverses cultures i formes de vida, promoure projectes viatgers que serveixin la investigació, la ciència i l’art, revitalitzar la geografia i el viatge com a descoberta personal i lúdica.

Si us convé citar aquesta publicació, poseu:
Bertran González, Enric (2004): "La Sociedad Geográfica Española ens visita. Ressenya de la reunió celebrada a la Societat Catalana de Geografia, SCG (30 d’abril de 2004)". Obrador Obert. El butlletí digital de la SCG, http://scg.iec.cat/Scg9/Scg90/S91841.htm

 

Resultat d’aquesta diversitat professional i de l’amplitud dels seus objectius programàtics, són una munió d’activitats culturals, que inclouen cicles de conferències, taules rodones i cursos de formació sobre temàtiques vàries, tertúlies de cafè un dia el mes, presentacions de llibres, visites a museus i organització d’exposicions, edició de llibres (vegi’s notícia de Marinos cartógrafos españoles) i del butlletí Sociedad Geográfica Española (que la SCG rebrà en intercanvi de la nostra revista), excursions per Espanya i expedicions per tot el món, convocatòries de premis i concursos. Una passejada pel seu web (www.sge.org) és altament recomanable per comprovar com la geografia transcendeix l’àmbit universitari i com la divulgació geogràfica pot anar de la mà del nivell científic que hom li ha d’exigir.

Enric Bertran

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat