Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z
de Socis i de Sòcies;  de Col·laboradors i
de Col·laboradores;   la Junta de Govern
 

 

 

 

[...més semblances]

 
El poble de Cabó, arrapat als faldars de la serra de Prada (Alt Urgell). Fotografia de Joan Tous inclosa en l'obra de Francesc Gurri: El macizo del Boumort. Guía monográfica. Barcelona: Centre Excursionista de Catalunya, 1966; p. 231-11 (Separata de Montaña, 100).
 
 
 

 

 
Joan Tous i Casals
 Barcelona 1912 – 2003

Aportacions

 

És un dels grans fotògrafs amateurs catalans. Guardonat en diversos certàmens, fotografià durant una seixantena llarga d’anys, amb tècnica i finor, el paisatge i la història de Catalunya, fins a crear un fons de 41.600 negatius, 21.800 diapositives i més de 10.000 positius en blanc i negre, ara dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Les seves fotografies han estat utilitzades per destacats autors, com ara Duran i Sanpere, Francesc Gurri, Manuel Riu o Isidre Gavin, a qui cedí nombroses fotografies per a l’Inventari d’esglésies de Catalunya.

Tous fou un dels fotògrafs de la Guía de la Costa Brava i de la Guía de Mallorca, Menorca e Ibiza de Josep Pla. Edità conjuntament amb Antoni Pladevall i Mn. Ignasi Ma. Colomer Columbaris, Colomers i Palomeres (1976), inventari dels antics colomars de Catalunya. Destacat membre de la UEC, hi organitzà l’Arxiu Bibliogràfic Excursionista i el primer Saló de Fotografia de Muntanya (1956), i acompanyà Pau Vila en diverses excursions quan aquest retornà de l’exili. Col·laborà professionalment amb l’Administració autònoma, fent fotografies de ponts, creus de terme i paisatges d’arreu del país, aquestes darreres per als cartells del Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.[Enric Bertran].

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de novembre de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat